Mainos

Ikimuistoiset häät – Vinkkejä hääjuhlan suunnitteluun

Hääpäivä on yksi elämän tärkeimmistä – ellei tärkein. Paikan valinnalla on kenties suurin vaikutus hääjuhlan muotoon ja vieraiden viihtyvyyteen.

Häiden suunnittelun ensiaskeleita ovat kirkon ja juhlapaikan valinta ja niiden varaaminen. Juhlapaikan valinnassa kannattaa miettiä kutsuttavien vieraiden määrä ja juhlan muoto. Jos juhliin valitaan teema, voi se myös vaikuttaa juhlapaikan kriteereihin.

– Juhlatilan valinnassa henkilömäärä on tärkein kriteeri. Jos vieraat tulevat kaukaa, heidän mahdolliset matkansa sekä majoituksensa on myös otettava huomioon, Sari Pirnes-Torvinen Katisten Kartanosta neuvoo.

Katisten Kartanon tiloissa Hämeenlinnassa on juhlittu häitä vuodesta 2003 lähtien. Suurimmissa tiloissa, Tallissa ja Kruunumyllyssä, voi järjestää suurimmillaan 100 hengen juhlat. Pienemmille porukoille on tarjolla muitakin tiloja. 1700-luvulla rakennetussa Tallissa on aitoa maalaistunnelmaa, jota voi elävöittää teemaan sopivin koristein, kuten luonnonkukilla entisajan maitotonkissa.

Persoonalliset vai perinteiset häät?

Oma persoona saa näkyä niin tilan valinnassa kuin muissakin suunnitelmissa. Valkoisen hääpuvun sijaan voi ylleen valita esimerkiksi villiä punaista tai seesteistä vihreää. Häät voivat olla bileet ystävien kesken tai perinteiset juhlat kakun leikkauksineen ja valssin pyörteineen.

– Nykyisin häissä on enemmän ohjelmaa kuin aiemmin. Perinteet, kuten kakun leikkaus ja häävalssin tanssiminen, kuuluvat edelleen häiden juhlaohjelmaan, Pirnes-Torvinen lisää.

Bestmanin tai seremoniamestarin rooli juhlan juontajana on erittäin tärkeä. Hääpari voi ottaa rennosti, kun vieraiden viihtyvyydestä vastaaminen on osaavissa käsissä. Yhtenäinen juhlatila mahdollistaa vieraiden yhdessäolon ja mukanaolon päivän tapahtumissa.

Lisää hääpaikkoja eri puolilta Suomea löydätGoFinland.fi-sivuilta

(MTV3)

Kuvat: Katisten Kartano

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.