Iivo Niskasen suu loksahti auki – sai kuulla MM-kisojen dopingpaukusta vasta MTV Urheilun haastattelussa

Iivo Niskanen on tyytyväinen siihen, että huijarit saadaan pois laduilta. Itävallan ja Saksan poliisi tekivät yhteistyössä tänään Seefeldissä ratsioita, joissa pidätettiin yhdeksän henkilöä.

Poliisi on vahvistanut, että kiinniotettujen joukossa on viisi urheilijaa: kaksi itävaltalaista, kaksi virolaista ja yksi kazakhstanilainen. Poliisin tietojen mukaan yksi urheilija jäi kiinni neula käsivarressaan.

Kazakhstanilaisen epäillyn nimeä ei ole vahvistettu, mutta kaksinkertainen MM-pronssimitalisti Aleksei Poltoranin ei startannut päivän kisaan. Samoin sivussa olivat Viron Andreas Veerpalu ja Karel Tammjärv sekä Itävallan Max Hauke.

Itävaltalainen Kurier-lehti on nimennyt Hauken ja Dominik Baldaufin epäillyiksi itävaltalaisiksi. Muita pidätettyjä ei siis ole nimetty.

Niskanen kuuli koko asiasta vasta MTV Urheilun haastattelussa. Hän yllättyi täysin kuullessaan poliisiratsiasta.

– En ole tällaisesta kuullutkaan.

– Niin Poltoranin ei hiihtänyt tänään. Okei, Niskanen sanoi hölmistyneenä.

– Aika raju kuvio, hän totesi.

Hetkeä myöhemmin Niskanen kohtasi lisää kysymyksiä aiheesta. Niskanen painotti, että on vain medialta kuulemiensa tietojen varassa. Hän kuuli koko poliisioperaatiosta vasta kisan jälkeen.

– Lajin kannalta olen todella pettynyt, mutta toisaalta olen todella iloinen, että tätä työtä tehdään. Jos on huijari ja täällä (Itävallassa) voi tehdä noin, on tärkeää saada huijari pois ladulta.

– Hyvä, että poliisi voi toimia näin Itävallassa. Parempi, että huijarit ovat muualla kuin kilpaladulla, Niskanen kommentoi asiaa yleisesti.

Lue myös:

    Uusimmat