ARD: Poliisi teki dopingratsian hiihdon MM-kisoissa – useat joukkueet kohteena, Suomen joukkue turvassa

Itavallan polisi on tehnyt dopingratsian hiihdon MM-kisoissa Seefeldissä, kertoo saksalainen tv-kanava ARD tietojensa pohjalta. Mukana etsinnöissä on Saksan poliisi.

Poliisit ovat tehneet ratsioita ainakin Seefeldissä ja Saksan Erfurtissa. Tiistaiaamuna käynnistetyissä ratsioissa etsitään viitteitä dopingaineiden käytöstä, ja etsinnät kohdistuvat ARD:n tutkivan toimittajan Hajo Seppeltin mukaan useiden maiden joukkueisiin.

Itävallan suurimman sanomalehden Kronen Zeitungin mukaan ratsioita olisi kohdistunut Itävallan joukkueeseen. Saksalaislehti Süddeutsche Zeitungin mukaan etsinnät kohdistuvat myös Saksan joukkueeseen, mutta tiedossa ei ole, missä määrin saksalaisurheilijat ovat epäiltynä.

Suomen Hiihtoliiton toiminnanjohtajan Mika Kulmalan mukaan Suomen joukkueen hotellille ei ole tehty ratsiaa. Juuri uutisesta kuullut Kulmala majoittuu Suomen joukkueen kanssa samassa hotellissa, jossa ei ole muita joukkueita.

– Ei ole meidän hotellilla ainakaan toistaiseksi ollut mitään. Ottaisivat varmasti minuun yhteyttä jos näin olisi, Kulmala sanoi MTV Urheilulle.

Ruotsin mediavastaava Katarina Medveczky kertoi Expressenille, ettei Ruotsin joukkueessa ole havaittu dopingratsiaa.

Norjan joukkueenjohtaja Espen Brejvig sanoi puolestaan VG:lle, ettei mukaan kukaan Norjan joukkueesta ole kuullut ratsiasta.

Ratsiat jatkuvat Hajo Seppeltin mukaan Seefeldissä parhaillaan.

Lue myös:

    Uusimmat