Iivo Niskaselle ja Perttu Hyväriselle superonnistumiset – yksi taho päätyi suuren ylistyksen kohteeksi

Nove Meston maalialueelta löytyi valoisia suomalaisilmeitä miesten vapaan hiihtotavan maailmancupin kilpailun päätteeksi. Iivo Niskanen sijoittui lauantaina Venäjän Aleksander Bolshunovin jälkeen toiseksi, ja Perttu Hyvärinen hurjistui kuudenneksi kiivaimpaan vauhtiin.

Tulos petasi lupaavat suomalaisasemat sunnuntain takaa-ajoon perinteisen 15 kilometrillä. Niskanen hyökkää Bolshunovin perään 24,3 sekunnin taka-matkalta. Peräänsä hän saa Norjan Sjur Röthen, Venäjän Andrei Melnitshenkon ja Ranskan Jean Marc Gaillardin.

– Onhan siinä työmaata, mutta ihan kiva lähteä kilpailuun tältä sijalta, Niskanen arvioi Hiihtoliiton äänitiedotteessa Bolshunovin vajaan puolen minuutin etumatkaa.

Hyvärinen pääsee reissuun vain 5,2 sekuntia ranskalaisen perässä, mutta saa toisaalta takaa painetta Norjan kaksikolta Johannes Hösflot Kläbolta ja Simen Hegstad Krügeriltä.

Niskanen kiihtyi nousuissa

Niskanen oli tyytyväinen hiihtoonsa ja uran ensimmäiseen vapaan hiihtotavan podiumsijoitukseen, mutta huomasi jääneensä radan teknisimmissä osissa kilpailun voittajasta.

– Sijoitusta ei voi jossitella. Se oli tänään maksimi, mutta aggressiivisemmalla hiihdolla olisin saattanut säästää muutaman sekunnin radan mutkissa, Niskanen arveli.

– "Bolsu" oli niissä kohdissa aika hyvä.

Niskanen ja Hyvärinen arvioivat etukäteen, että erot jäävät Nove Meston helpolla reitillä pieniksi. Tilanne muuttui, kun taivaalta alkoi tupruttaa lunta jo naisten kilpailun aikana.

Pehmennyt hiihtoura tuntui sopivan suomalaisille.

– Jaksoin nousupätkät hyvin. Sain niissä jopa eroa Bolshunoviin kiinni, Niskanen iloitsi hiihtovauhdistaan.

Hyvärinen sai apua idästä

Myös Hyvärinen sai suksen kelpo liukuun, mistä hän kiitti vuolaasti myös suksihuoltoa.

– Suksi oli tänään täydellinen ja mies kohtuullisen hyvä. Sillä yhdistelmällä tuli elämäni paras maailmancupin sijoitus. Oli todella hieno kisa, Hyvärinen iloitsi.

Hyvärinen pääsi matkalla hyvään seuraan, mutta lumisade teki kilpailusta odottamattoman raskaan.

– Rankka kisa ja rankka keli. Latu-ura oli pehmeä, Hyvärinen tiivisti olot.

Hyväriselle sattui matkalla myös pieni onnettomuus, kun hän tökkäsi viimeisellä lenkillä sauvansa reikään.

– Sauva katkesi, mutta aika nopeasti sain siinä uuden kätöseen, Hyvärinen kiitteli ripeästi apuun rientänyttä Venäjän huoltajaa.

Ristomatti Hakola oli kilpailussa 18:s ja Markus Vuorela 53:s. Kokonaistulos sai kehut miesten valmentajalta Teemu Pasaselta.

– Kokonaisuudessaan erinomainen kisa meiltä. Iivolta ja Pertulta todella hyvät hiihdot, ja myös huolto onnistui hyvin, Pasanen kiitteli.

Sunnuntaina Nove Meston ohjelmassa ovat naisten kymmenen kilometrin takaa-ajo ja miesten 15 kilometrin takaa-ajo perinteisellä hiihtotavalla.

Lue myös:

    Uusimmat