Iivo Niskaselta uran paras veto vapaalla, Perttu Hyvärinen säesti loistavalla hiihdolla!

Iivo Niskanen oli odotetusti paras suomalainen lauantaina Nove Mestossa käydyssä maastohiihdon maailmancupin osakilpailussa.

Niskanen sijoittui Venäjän Aleksandr Bolshunovin jälkeen toiseksi 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa, joka käytiin väliaikalähtönä. Bolshunov voitti Niskasen 21,1 sekunnin erolla. Bolshunovilta vetoapua saanut Norjan Sjur Röthe oli kolmas (+40,0).

Kyseessä oli Niskaselle maailmancup-kauden kolmas palkintokorokesijoitus ja samalla mc-uran ensimmäinen vapaalla saavutettu palkintokorokesijoitus.

Perttu Hyvärinen latasi heti kärjen takana uransa parhaimpiin luettavan suorituksen sijoituttuaan kuudenneksi (+1:01,0). Hyvärinen oli joulukuun alussa Rukalla käydyn vapaan takaa-ajon osuusajoissa viides.

Muista suomalaisista Ristomatti Hakola oli 17:s (+1:42,5) ja Markus Vuorela 48:s (+3:44,2).

Lauantain tulokset luovat suomalaisittain mielenkiintoiset lähtökohdat sunnuntain 15 kilometrin takaa-ajoon, joka käydään perinteisellä hiihtotavalla.