Iivo Niskanen pahassa pulassa maailmancup-ladulla!

Iivo Niskasen kauden kuudes kisastartti oli synkkä, kun maastohiihdon maailmancup jatkui 10 kilometrin vapaan väliaikalähdöllä Ranskan Les Rousses'ssa. Perttu Hyvärinen oli kisan suomalaishahmo 11. sijallaan.

Niskanen oli kelvollisesti kärkivauhdin mukana vielä kolmen kilometrin kohdalla, mutta sitten ero venähti nopeasti. Sitä tuli noin 15 sekuntia lisää seuraavan 1,5 kilometrin aikana.

Tämän jälkeen suomalaisen vauhti pysähtyi käytännössä kokonaan, sillä kahdeksan kilometrin kohdalla Niskanen oli porukan viimeisiä, melkein kolme minuuttia kärjestä. Televisiokuvissa ei näkynyt sitä, olisiko Niskanen esimerkiksi kaatunut, mutta Viaplayn lähetyksessä todettiin, että Niskanen olisi törmännyt aitaan ladun vieressä.

Maalissa Niskanen oli 68:s ja jäi norjalaisvoittaja Harald Östberg Amundsenille kolme ja puoli minuuttia. Ykkössija oli Amundsenille uran ensimmäinen maailmancupissa. Palkintokolmikon täydensivät Norjan Sjur Röthe ja Ruotsin William Poromaa

Perttu Hyvärinen hävisi voittajalle 33,3 sekuntia ja palkintosijaan vain vajaat viisitoista sekuntia. Muista suomalaisista Markus Vuorela oli 28:s, Remi Lindholm 33:s, Arsi Ruuskanen 35:s ja Joni Mäki 44:s.

Niskasen iskukyky kiinnostaa, sillä MM-kisat alkavat Planicassa reilun kolmen viikon päästä, ja koronan sairastanut ja sen seurauksista kärsinyt olympiavoittaja oli kilpaillut edellisen kerran 3. tammikuuta Tour de Skillä. Tuolloin hän keskeytti perinteisen kympin.

Maailmancup jatkuu lauantaina perinteisen sprinteillä ja sunnuntaina 20 kilometrin perinteisen yhteislähdöillä.

Kisan lopputulokset ja otsikko päivitetty klo 16.42.

SM-kultaa voittanut Ristomatti Hakola nousi syvistä vesistä takaisin pinnalle – ”Ei ole ollut helppoa” 2:01
SM-kultaa viime viikonloppuna voittanut Ristomatti Hakola nousi syvistä vesistä takaisin pinnalle – "Ei ole ollut helppoa."