Isometsä jättää Suomelle tänään pienen sauman – "Huolestuttavaa"

5:56
Tulosruutu selvitti Lillehammerin lauantain kilpailujen tapahtumat.

Lillehammerin maailmancup-viikonloppu päättyy tänään sunnuntaina hiihdettäviin viestikilpailuihin. MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä ei Suomelta suuria odota.

– Norja tulee naisissa omassa kastissaan, koska Ruotsilla on (Charlotte) Kallaa lukuun ottamatta kakkosporukka. Sieltä puuttuvat (StinaNilsson, (Ebba) Andersson ja (Frida) Karlsson. Ruotsi on siitä huolimatta vahva kakkossuosikki. USA on kolmossuosikki, ja Suomi ja Venäjä taistelevat takana, Isometsä ennakoi.

Suomen viestiä vievät Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen, Anne Kyllönen ja Krista Pärmäkoski. Isometsä arvioi, että joukkueella on hyvänä päivänä mahdollisuus kolmossijaan, mutta sitä, hyvää päivää se vaatii.

Pärmäkoski sivakoi lauantain 7,5+7,5 kilometrin yhdistelmäkilpailussa neljänneksi ja Kerttu Niskanen kymmenenneksi, mutta kisa tuotti sinivalkoisittain myös huolestuttavaa kertomaa.

– Kerttu hiihti perinteistä erinomaisen hyvin. Vapaa ei vain yksinkertaisesti ihan lähde, minkä näki Rukallakin. Matintalo (loppusijoitus 29:s) hiihti hyvää perinteistä, mutta Monosen (27:s) tavoin Kyllönenkään (26:s) ei missään vaiheessa päässyt minkäänlaiseen vauhtiin. Hänenkin tilanteensa on huolestuttava.

– Meillä ei tällä hetkellä ole neljää kansainvälisen tason hiihtäjää laittaa viestiin. Silloin on vaikea olla palkintopallilla. Toivotaan, että sunnuntai olisi parempi päivä Annelle, mutta lauantaina suoritukset olivat todella huonoja.

"Hakola olisi ollut kova sana"

Suomalaistoivo ei ole suurta myöskään miesten viestissä, jota lähtevät viemään Perttu Hyvärinen, Iivo Niskanen, Lari Lehtonen ja Markus Vuorela.

– Norja ottaa näillä näkymin kaksoisvoiton ja Venäjä on kolmantena. Mutta ei siellä ole kauhean hyviä joukkueita muillakaan. Ranska ei ole tällä hetkellä minkäänlaisessa vedossa; heillä puuttuu jonkin verran hiihtäjiä, kun he ovat valmistautumassa Davosiin. Ruotsilla (seitsemänneksi yhdistelmäkisassa sijoittunut Jens) Burman hiihti hyvin, mutta ei paljon muita näkynyt.

– Voi olla, että käy niinkin, että Norjan kaksi ja Venäjän kaksi joukkuetta ovat ensin ja sitten tulevat muut.

Tähän muuhun joukkoon Isometsä hahmottelee Suomea.

– Kiritykki (Ristomatti) Hakola olisi ollut kova sana viimeiselle osuudelle. Mutta kun häntä ei ole, mennään ilman.

Lauantainen 15+15 kilometrin yhdistelmäkisa ei anna sunnuntaista suuria odottaa. Iivo Niskanen tuli yhdeksänneksi, ja hänen lisäkseen vain Perttu Hyvärinen toi sinivalkoisia pisteitä 28. sijallaan.

– Markus Vuorela (35:s) hiihti omalle tasolleen, mutta Perttu, Lari (Lehtonen, 36:s) ja Lauri Lepistö (52:s) epäonnistuivat. Enempi odotettiin miehiltä Rukan perusteella. Rukalla oli terävää menoa Larilla ja Pertulla, mutta ei ollut nyt.

Suomi lyö Isometsän ounastelemalla tavalla viestiin "terävä kärki edellä". Perinteisen osuuksilla nähdään Hyvärinen ja Niskanen.

– Viestit ovat aina sellaisia, että niissä täytyy yrittää mahdollisimman hyvin pysyä mukana. Varsinkin perinteisen osuudet, koska vapaalla peesihyöty on niin paljon isompi. Jos perinteisellä tippuu, sitten peli on menetetty. 

Odotusarvoisesti Hyvärinen voi jäädä kärjestä avausosuudella. Niskasella on kuitenkin rahkeita kuroa porukkaa kiinni ja parhaimmillaan repiä kärjessä eroa takana tuleviin.

– Pertulla kun tulee hyvä päivä, kuten Rukalla (takaa-ajon osuusajoissa peräti viides), ei hän välttämättä kovin paljon jää. Se vaatii huomattavasti paremman hiihdon kuin nyt.

– Tässä on kova kolmekymppinen alla. Kuinka palautuu lauantain kisasta, sekin ratkaisee aika paljon, Isometsä niputtaa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja