Suomalaishiihtäjän hämmentävä kisa Lahdessa: nopea yllätysjohto ja sitten kaikki pilalle – "Ei siinä ollut enää motivaatiota"

Iivo Niskanen yhdistelmäkilpailun kahdeksas:"Tuon enempää ei pystynyt oikein tekemään" 1:41
Iivo Niskanen yhdistelmäkisan 8:s Lahdessa: "Tuon enempää en oikein pystynyt tekemään."

Joni Mäellä oli hyvin värikäs kilpailu Lahden maailmancupin yhdistelmähiihdossa lauantaina. Mäen harmiksi 30 kilometrin mittainen otatus oli hänen osaltaan käytännössä ohi jo 4 kilometrin kohdalla. 

Tällä kaudella lupaavia otteita esittänyt Mäki lähti matkaan kaukaa kärkirivin takaa, rintanumerolla 46. Olikin aikamoinen yllätys, kun Mäki johti joukkoa reilun kilometrin kohdalla. 

– Ajattelin, että porukka lähtee alussa suhteellisen rauhassa ja pääsen pienellä kiristyksellä hyville paikoille, mutta en olettanut, että keulapaikkaa tarjotaan ihan heti, Mäki naurahti. 

Sitten olikin dramatiikan vuoro.

– Lähti hyvin liikkeelle, sitten kaaduin. Sen jälkeen se oli enemmän harjoitushiihtoa. Tuli hapot jalkoihin ja porukka lähti karkuun, niin ei siinä ollut enää motivaatiota hiihtää kiinni. Tiesin, että siitä olisi ollut vaikea saada isoa porukkaa enää kiinni, Mäki harmitteli. 

Kaatumisessa toinen suksi hyppäsi latu-urasta toisen päälle noin neljän kilometrin kohdalla.

– Sitten olinkin perseelläni. Mietin, että montako kaveria vien mukanani, mutta ei tullut yhtään. 

Lopulta Mäki oli 36:s, lähes neljä minuuttia kärjen takana. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Mäki on yksi Suomen joukkueen kovimmista toivoista MM-sprintissä, ja hyvin käyttökelpoinen kaveri myös viestissä. Normaalimatkoillakin on kulkenut tällä kaudella, mutta yhdistelmäkisa ei kuulu suosikkeihin. 

– Yhdistelmäkisassa aina tuo perinteisen osuus on ollut minulle vaikea. Siinä en ole oikein pysynyt kärkiporukan mukana. Vapaa on tullut aina vähän paremmin.

Miehet hiihtävät sunnuntaina Lahdessa viestin, joka antaa samalla viitteitä Suomen mahdollisuuksista myös MM-Oberstdorfissa. 

Lue myös:

    Uusimmat