Iivo Niskanen kuuli Ristomatti Hakolan kaatumisesta – teki muutoksia laskuunsa: "Ettei ainakaan ryssi voittoa"

5:28
Iivo Niskanen hallitsi Rukan perinteisen hiihtoa alusta loppuun asti.

Iivo Niskanen kertoo ottaneensa seuraavat jyrkät laskunsa varman päälle saatuaan tietää Ristomatti Hakolan loukkaantumiseen johtaneesta kaatumisesta Rukan maailmancupin 15 kilometrin hiihdossa.

Niskanen jyräsi lauantaina perinteisen hiihtotavan kisan voittoon reilun kahdeksan sekunnin erolla venäläiseen Aleksei Tshervotkiniin.

Hiukan liian reippaalla vauhdilla kisan aloittanut Niskanen piti keulaa alusta loppuun asti. Lopussa hänellä oli varaa ottaa Impilinnan vaikea lasku hiukan varman päälle sen jälkeen, kun Ristomatti Hakola oli kaatunut mäessä ja murtanut kylkiluunsa.

– Oli se hallinnassa sikäli, että pystyi tasoittamaan tuohon loppuun, ja sitten vielä Impilinnassa, kun näki, että ”Risellä” oli kolissut vähän pahemmin, niin pari kiekkaa tulin aika varmistellen, Niskanen kertoi MTV Urheilulle.

– Varsinkin viimeisen, kun 13 (sekunnin johtoa) taisi huutaa siinä mäen päällä. Siinä pystyi sen safetaamaan, ettei ainakaan ryssi sitä voittoa kaatumiseen, hän jatkoi.

1:55
Iivo Niskanen näki kisan olleen varsin hyvin hallinnassa.

Isometsä: Niskasen lyöttäydyttävä venäläisten matkaan

Sunnuntain takaa-ajossa asetelma on varsin selvä. Niskanen saa peräänsä Aleksei Tshervotkinin ja 14 sekuntia jääneen Aleksandr Bolshunovin. Myös Sergei Ustjugov loikannee pian peesiin 21 sekunnin takaa.

MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä ennakoi Niskaselle selvää asetelmaa 15 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajoon. Venäläiset tulevat kyllä matkaan, ja lopulta voittaja ratkaistaan viimeisessä nousussa.

Norjalaisista Emil Iversen starttaa 29 sekuntia Niskasen takaa ja Johannes Hösflot Kläbo 42 sekuntia perässä.

– Hehän eivät jää odottamaan norjalaisia, niin siinä kyllä vetureita riittää, Isometsä arvioi venäläisten taktiikkaa.

– Siihen vaan koukku venäläisten mukaan ja sitten loppusuoralla ohi. Se on ihan varma, että venäläiset eivät halua odottaa Iverseniä ja Kläboa mukaan letkaan.

9:41
MTV Urheilun Jari Isometsä ja Kasperi Kunnas tiivistivät lauantain tapahtumat Rukalla: mitä Iivo Niskaselta voi odottaa takaa-ajossa ja kuinka vakava kolaus Ristomatti Hakalan loukkaantuminen on Suomen olympiamitalihaaveille?

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja