Iivo Niskanen avasi Kläbon peliä – Norjan hirmu juoni suomalaistähden kustannuksella: "Olivat laskeneet sen"

Kläbon peesaus aiheutti päänvaivaa Niskaselle –"Tasaisemmalla vedolla olisi voinut hiihtää vieläkin napakammin" 2:37
Kläbon peesaus aiheutti päänvaivaa Niskaselle – "Tasaisemmalla vedolla olisi voinut hiihtää vieläkin napakammin."

Iivo Niskanen kertoo Norjan Johannes Hösflot Kläbon pelanneen häntä vastaan kovalla taktiikalla. Niskanen sivakoi maastohiihdon maailmancupin 15 kilometrin perinteisen kisan voittoon Rukalla 13 sekunnin erolla ennen Kläboa.

Norjan hiihtohirmu Kläbo ampaisi matkaan 42:ntena miehenä, kun taas Niskanen oli 66. starttaaja. Kläbo oli Niskasen mukaan juoninut asetelmansa häntä vastaan saadakseen peesiä kisan aikana.

– Näin alussa, että Perttu (Hyvärinen) sai (Sergei) Ustjugovin peesin ja piti ruveta katsomaan, että kukas se sieltä lähtee 12 minuuttia ennen minua. Se sattui olemaan just Kläbo. Totta kai norjalaiset olivat laskeneet sen jo aikaisemmilta vuosilta etukäteen. Kun lähtöpaikkoja on valittu ja hän on päässyt ekana valitsemaan, hän on ottanut keulapaikan, että tulee noita peesejä, Niskanen valotti MTV Urheilulle.

Kisa tuotti Kläbon taktiikan myötä Niskaselle haasteita.

– Vauhdillisesti ei ollut tasavauhtinen kisa. Kläbo kun tuli siihen, niin piti rykäistä kerralla kunnon ero, ettei hän pääse hiihtämään liian pitkään peesissä. Se teki tästä kisasta hankalan hallita.

– Viimeinen kiekka ei ollut senkään takia niin vahva. Hän pystyi tulemaan hetken minun perässäni oman viimeisensä alkuun. Siinä oli sillä lailla vaikeuksia ja olisin varmasti pystynyt hiihtämään yksin tasaisella vedolla vieläkin napakammin. Sellainen tempoileva vauhdinjako tänään.

Voitto suomalaisyleisön edessä maistui mannalta.

– On se aina loistava fiilis. Vuosi vuodelta porukkaa on ollut enemmän. Oli mahtava tunnelma. Ei tuosta paremmaksi voi laittaa.

– Kivaa, että suomalaisen hiihdon suosio on nousussa koko ajan, Niskanen hehkutti.

Lue myös:

    Uusimmat