Iivo Niskanen ei pelkää laukoa ruotsalaisille

Iivo Niskanen, 22, on paitsi maajoukkueen huippulupaus, myös piristysruiske maastohiihdolle ylipäätään.

Sotshissa Niskanen voitti olympiakultaa parisprintissä ja oli lisäksi kiinni mitalissa 15 kilometrin perinteisellä. Kolmannen sijan nappasi hänen edestään kuitenkin ruotsalainen Daniel Richardsson – vaivaisen 0,2 sekunnin turvin.

Niskanen luottaa mahdollisuuksiinsa, kun Rukalla hiihdetään sama matka maailmancupin kisassa sunnuntaina. Hän sanoi ruotsalaiselle Expressenille kisaa edeltävänä päivänä, ettei hae kuitenkaan varsinaista revanssia Richardssonista.

– Minulle riittää voitto Falunin MM-hiihtojen viidelläkympillä, se riittää. Olen pahoillani Ruotsin joukkueen puolesta, mutta niin se menee, Niskanen velmuili Expressenille.

Niskanen uskoo Suomen miesten nousevan vuoteen 2017 mennessä sille tasolle, että Ruotsi haastetaan viestikisassa.

Niskanen ei panisi pahakseen, jos suomalaisten ja ruotsalaisten hiihtäjien välille kehittyisi kilpailemisen lisäksi sanallisen kuittailun kulttuuri, hieman samaan tapaan kuin Ruotsin Marcus Hellnerin ja Norjan Petter Northugin välillä.

– Pitää vain napsia vähän enemmän mitaleita, ennen kuin voin alkaa puhua kuin Northug. Hän on tosi vahva. Mutta ehkä muutamassa vuodessa minun ja jonkun nuoren ruotsalaisen välillä on samanlainen kaksintaistelu kuin Hellnerillä ja Northugilla, Niskanen maalailee Expressenille.

– Tykkään huumorista, enkä ole mikään tosikko. On kiva vähän heittää huulta. Kaikki eivät välttämättä ajattele samaan tapaan, mutta minusta se on hauskaa.

Lue myös:

    Uusimmat