Oletko nähnyt kuvan naista tai naisia? Epäillään anastaneen iäkkään naisen pankkikortin, nostaneen käteistä ja ostaneen kalusteita kymmenien tuhansien arvosta

Laittomasti haltuun saatua iäkkään naisen pankkikorttia käyttäen on aiheutettu huomattavaa vahinkoa, poliisi tiedottaa.

Poliisi kertoo saaneensa kesäkuussa tiedon, jonka mukaan iäkkään naisen pankkikorttia oli luvatta käytetty usealla paikkakunnalla. Kortilla oli nostettu käteistä rahaa ainakin Iisalmessa, Kuopiossa ja Tampereella. Tämän lisäksi pankkikorttia käyttäen oli hankittu huomattava määrä huonekaluja ja elektroniikkaa ainakin Tampereelta ja pääkaupunkiseudulta.

Tämänhetkisen tiedon mukaan rikosvahinko on useita kymmeniä tuhansia euroja, poliisi kertoo tiedotteessa. 

Poliisin esitutkinnassa ei ole vielä tullut ilmi, miten pankkikortti on päätynyt tekijän haltuun. Tekijän liikkeitä on pystytty seuraamaan valvontakameroiden avulla. 

Kamerakuvan perusteella tekijän epäillään olevan noin 165 cm pitkä nainen, jolla on normaali ruumiinrakenne. Naisella on pitkät ruskeat tai tummat hiukset. Esitutkinnassa on saatu viitteitä, että nainen on matkustanut isolla henkilöautolla tai pakettiautolla. 

Poliisi tutkii tapausta törkeänä maksuvälinepetoksena, teon epäillään tapahtuneen toukokuun loppupuolella. Poliisin mukaan on mahdollista, että anastettua korttia on käyttänyt useampikin henkilö. Poliisi julkaisee epäillyn naisen tai naisten kuvia rikoksesta epäillyn tunnistamiseksi sekä ennalta estääkseen vastaavia tekoja jatkossa. 

Poliisi on erityisesti kiinnostunut naisen tai naisten henkilöllisyydestä, mutta myös naisen käytössä olleista ajoneuvoista. 

Kaikki tiedot naisen tai naisten henkilöllisyyteen ja näiden liikkeisiin liittyen sekä havainnot käytetyistä ajoneuvoista voi ilmoittaa Itä-Suomen poliisin vihjenumeroon 0295 415 232 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat