Mainos

Milla Arosen katoamista tutkitaan nyt murhana – epäillyn uskotaan ottaneen pikavippejä naisen nimissä: "Tekoon on liittynyt suunnitelmallisuutta ja harkintaa"

1:13
Poliisi kertoi aiemmin tässä kuussa uusia tietoja kadonneen varusmiehen Milla Arosen tapauksesta.

Kesäkuussa 2019 kadonneen somerolaisen Milla Arosen katoamista tutkitaan murhana, tiedottaa Keskusrikospoliisi. Aiempi rikosnimike esitutkinnassa on ollut tappo.

Teosta epäillään vuonna 1995 syntynyttä miestä, joka vangittiin elokuun lopussa.

– Esitutkinnassa esiin tulleiden tietojen perusteella olemme päätyneet käsitykseen, että tekoon on liittynyt suunnitelmallisuutta ja harkintaa, ja siksi rikosnimike muuttui taposta murhaksi, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jarkko Toivonen Keskusrikospoliisista.

Poliisin mukaan epäilty oli haalinut pikavippejä Arosen nimissä.

– Epäilty on tavoitellut itselleen taloudellista hyötyä käyttämällä uhrin henkilötietoja hankkiakseen pikaluottoja ja kirjautuessaan tämän verkkopankkiin.

Syytteen nostamisen määräaika siirtynyt

KRP:n tiedotteen mukaan tapauksen esitutkinta on kesken ja syytteen nostamisen määräaika on siirretty tammikuuhun 2020. Arosen ruumista ei ole tähän mennessä löydetty.

– Poliisi tekee edelleen etsintöjä Somerolla ja lähialueilla. Lisäksi jatkamme teknistä tutkintaa ja kuulusteluita, Toivonen sanoo.

Milla Arosesta ei ole tehty havaintoja 8. kesäkuuta jälkeen, jolloin hänet nähtiin Someron keskustassa kotipihallaan.

Poliisi on edelleen kiinnostunut tapaukseen liittyvistä vihjeistä ja havainnoista. Erityisesti poliisia kiinnostaa harmaa Volvo V70 CZN-808 ja sen liikkuminen Somerniemen ja Oinasjärven alueella 8.–9. kesäkuuta sekä Someron keskustassa sunnuntaiaamuna 9. kesäkuuta.

Poliisi pyytää vihjeitä sähköpostilla osoitteeseen rikosvihje.krp@poliisi.fi.  

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja