Mies yritti viedä 2,4 miljoonaa euroa S-Pankin asiakkailta – pitkä tuomio

Syytteiden mukaan pankin asiakkailta vietiin tai yritettiin viedä lähes 2,4 miljoonaa euroa. Syytetty kiisti syytteet.

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut 21-vuotiaan miehen vankeuteen S-Pankin asiakkaisiin kohdistuneista huijauksista. Hänet tuomittiin törkeistä maksuvälinepetoksista viideksi vuodeksi vankeuteen.

Syytteiden mukaan parikymppinen mies lähetti viime vuonna sadoille pankin asiakkaille huijausviestejä. Viestit avasivat syyttäjien mukaan S-Pankin verkkopankilta näyttävän sivuston, jonne syötetyt käyttäjätunnukset ja salasanat mies sai haltuunsa.

– Viestin sisältö on viitannut siihen, että asianomistajan tulisi kiireellisesti avata viestissä ollut linkki, jotta hän voi estää verkkopankkiinsa liittyvän luvattoman toiminnan, syytteessä kerrotaan.

Mies avasi syytteiden mukaan asiakkaiden oikeat verkkopankit saamillaan tunnuksilla ja siirsi rahoja eteenpäin tai virtuaalivaluutoiksi.

Lisäksi hän sai syyttäjien mukaan myös asiakkaiden maksukorttien numerot haltuunsa ja teki niillä ostoja.

Syytteet: Asiakkailta vietiin lähes 2,4 miljoonaa

Pankin asiakkailta vietiin syytteiden mukaan yhteensä lähes 2,4 miljoonaa euroa. Helsingin Sanomat kertoi aiemmin, että osa tilisiirroista onnistuttiin pysäyttämään.

Syytteiden mukaan teot on tehty osana järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaa.

Heinäkuussa Helsingissä istutussa oikeudenkäynnissä syytteisiin oli vastaamassa vain yksi mies, joka vangittiin viime joulukuussa. Hän on kiistänyt syytteet.

Poliisi kertoi aiemmin, että huijauksessa käytettyjen verkkosivujen palvelimet sijaitsivat pääosin Moldovassa.

Juttua päivitetty kello 13.48 tiedoilla tuomiosta.

Katso myös toukokuussa julkaistu video: Viiden jälkeen -ohjelmassa esiteltiin esimerkki, jossa Kelan sivujen sisältö on kopioitu täysin ja sivu näyttää aidolta. Pieni yksityiskohta kuitenkin paljastaa kyseessä olevan huijaus – katso esimerkki yllä olevalta videolta!

Tietoturva-asiantuntija listaa uusimmat ja huolestuttavimmat digihuijaukset 9:25

Näin suomalaisia huijataan verkossa – erityisesti mobiilikäyttäjät alttiita

Lue myös:

    Uusimmat