Poliisi: Romanialaishuijarit piinaavat Suomen ikäihmisiä – vievät rahat hämäämällä

Itä-Suomen poliisi varoittaa ympäri Suomea toimivista, ulkomaalaistaustaisista rahahuijareista.

Poliisi tutkii syksyn ja talven aikana tapahtuneita useita eri rikossarjoja, joissa tekijät ovat onnistuneet nappaamaan käteistä rahaa uhria hämäämällä. Epäillyt ovat saaneet haltuunsa myös huomattavia rahasummia kauppojen, baarien ja kahviloiden kassoista luomalla painetta kassoille.

Epäillyt ovat myös urkkineet tunnuslukuja kaupan kassalla tai pankkiautomaatilla, jonka jälkeen he ovat varastaneet lukua käyttäneen kukkaron, lompakon tai maksukortin – poliisin mukaan joko hämmentämällä tai röyhkeydellä. Uhreina on pääasiassa ollut iäkkäitä henkilöitä.

Esitutkinnassa tällä hetkellä olevissa rikossarjoissa rikoksesta epäiltynä on Romanian kansalaisia.

Kaikki uhrit eivät ole ilmoittaneet läheisilleen

Poliisi kehottaa olemaan varovainen käteisen rahan ja maksuvälinekorttien käsittelyssä. On mahdollista, että kaikki rikoksen uhreiksi joutuneet eivät ole ilmoittaneet asiasta poliisille tai läheisilleen.

Itä-Suomen poliisi kaipaa epäillyistä rikoksista lisää tietoja, etenkin teoista, joissa hämäyksenä on käytetty kahden euron kolikon vaihtamista. Poliisilla on nyt tiedossa olevista teoista vangittuna kaksi romanialaista kolmekymppistä miestä, jotka ovat liikkuneet eri puolella Suomea VW Passat -merkkisellä vihertävän sävyisellä henkilöautolla. Myöhemmin miehillä on ollut käytössään punainen Seat Toledo -merkkinen henkilöauto.

Kaikki tapauksiin liittyvät tiedot voi välittää puhelimitse vihjepuhelimen numeroon 029 5415 232 tai sähköpostitse vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja