Mainos

Mies soitti vanhusten ovikelloja ja väitti selvittävänsä rikoksia – syyllistyikin niihin itse huijaamalla käteistä rahaa ja pankkikortin

Helsingin Munkkivuoressa on liikkunut vanhuksia huijaava varas, tiedottaa Helsingin poliisilaitos. Toistaiseksi tuntematon mies on vienyt vanhuksilta käteistä rahaa ja pankkikortin. 

Poliisin mukaan tuntematon mies oli liikkunut keskiviikkona iltapäivällä Helsingin Munkkivuoressa Ulvilantiellä.

Ainakin kahdessa eri taloyhtiössä vieraillut mies oli käynyt vanhusten ovilla soittelemassa ovikelloja ja valikoinut kahdessa tapauksessa uhreikseen noin 90-vuotiaita naisia. 

Väitti selvittävänsä rikoksia

Mies oli päässyt sisälle asuntoihin erilaisten keksittyjen tarinoiden avulla. Toiselle naiselle mies oli väittänyt selvittävänsä alueella tapahtuneita varkauksia ja toiselle selvittävänsä tämän pankkikortin väärinkäyttötapausta. 

– Poliisi epäilee, että kyseessä on yksi ja sama henkilö. Mies sai huijattua vanhuksilta käteistä rahaa sekä pankkikortin tunnuslukuineen. Poliisi tutkii tapauksia varkauksina, toteaa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Sampo SuomalaHelsingin poliisilaitoksen tiedotteessa. 

Epäilyttävistä henkilöistä ilmoitettava hätäkeskukseen

Huijauksen kohteeksi joutuneiden naisten mukaan mies oli noin 180 senttimetriä pitkä, hieman pyöreähkö, alle 40-vuotias ja puhui suomea.

Poliisi pyytää mahdollisia havaintoja puhelimitse numeroon 0295 417 931 tai sähköpostitse analyysi.helsinki@poliisi.fi.

Poliisi muistuttaa vielä tiedotteen lopussa, että mikäli kotiovelle ilmestyy epäilyttävä henkilö, kannattaa soittaa hätänumeroon. Poliisi näyttää aina virkamerkkiä suorittaessaan tehtävää.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja