Mainos

Iin junaturman syy ei vielä selvinnyt

Iin Olhavassa eilen sattuneen junaturman syy ei selvinnyt vielä tänään. Vaurioitunut rata saatiin kuitenkin liikennöitävään kuntoon puolen päivän tietämissä. Kaikkiaan rataa rikkoontui onnettomuudessa satoja metrejä. Tutkintalautakunnan puheenjohtaja Esko Värttiö arvioi, että onnettomuuden syyn löytäminen vie pitemmän aikaa.

-Mitään sellaista ei ole saatu vielä selville, josta voitaisiin tehdä kokonaisvaltaisia johtopäätöksiä, hän toteaa. Raivaustöitä onnettomuuspaikalla jatkettiin keskiviikkona puolen yön tietämiin saakka. Tänää aamupäivällä työt alkoivat olla jo loppusuoralla. Viranomaiset selvittelivät tuolloin onnettomuutta omassa neuvonpidossaan, ja käytännön tutkimukset onnettomuuspaikalla aloitettiin puolilta päivin. Onnettomuuspaikalla oli vielä tänään veturi ja yksi vaunu sekä pakettiauton jätteet. Ne tutkittiin, mutta niistä ei löytynyt ratkaisevaa tietoa.

Törmäyksessä romuttuneessa pakettiautossa oli raskaita työkaluja, muun muassa ruuvipenkkejä. Vielä ei ole näyttöä siitä, oliko raskaalla kuormalla osuutta onnettomuuteen. Onnettomuus sattui, kun Rovanimeltä Kajaaniin matkalla ollut pikajuna ja raskaassa lastissa ollut pakettiauto törmäsivät vartioimattomassa tasoristeyksessä hieman kello 15:n jälkeen.

Turmassa loukkaantui kaikkiaan yhdeksän ihmistä, joiden vammat eivät ole hengenvaarallisia. Kaikkiaan junassa oli noin 60 matkustajaa. Onnettomuustutkintakeskus asetti torstaiaamuna tutkintalautakunnan turmaa tutkimaan. Värttiön lisäksi siihen kuuluvat erikoistutkija Reijo Mynttinen ja Onnettomuustutkimuskeskuksen asiantuntija, insinööri Matti Anila VTT:stä.
(STT)
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.