Mainos

Iholla ryömivät etanat hoitavat kasvoja Thaimaassa

Etanoita pidetään puutarhojen pahimpina tuholaisina, mutta Thaimaassa niille on keksitty hyötykäyttöä. Etanoita käytetään kauneudenhoidossa.

Thaimaalaisen kauneushoitolan uusimmat työntekijät ovat pieniä ja limaisia. Ryömiessään kasvoilla ne jättävät jälkeensä tervehdyttävää limaa.

- Tämä tuntuu ihan mukavalta, rentouttavalta. Välillä tunnen kasvoilla pienen näykkäisyn. Se ei juuri satu. Ei tunnu lainkaan iljettävältä, kuvailee etanahoitoa saava asiakas Taksapan Na Pohn.

Hoitajat ovat vakuuttuneita etanahoidon tehokkuudesta.

- Etana tuottaa kollageenia, elastiinia, allantoiinia ja c-vitamiinia. Se auttaa elvyttämään ihoa ja poistaa kuollutta ihoa limallaan, kehuu kosmetologi Worawan Wongsachompu.

Ihotautilääkärikin uskoo etanahoitojen voimaan.

- Etanoiden lima pitää ihon kosteana ja aktivoi soluja tuottamaan kollageenia. Vielä ei kuitenkaan ole tieteellisiä todisteita hoidon tehosta, sanoo tohtori Dissapong Panithaporn.

Etanahoitoja jo antiikin Kreikassa

Hoitomenetelmä on ranskalaista perua. Thaimaahan muuttanut ranskalaismies keksi idean ja tuotti ensimmäiset hoitoetanat Ranskasta. Nyt etanakolonia on jo 30 000 yksilön kokoinen. Luomuetanat syövät porkkanaa ja kaalia.

- Hoidamme etanoita kuin perheenjäseniä, ihan kuin ne olisivat vauvoja, naureskelee etanankasvattaja Luc Champeyroux.

Tiettävästi etanoiden käytön ihonhoidossa keksivät jo muinaiset kreikkalaiset. Hippokrates käytti piimää ja etanoita ihotulehdusten hoidossa.

Vaikka etanoiden hyötyjä kauneushoidoissa ei ole tieteellisesti todistettu, asiakkaat ovat vakuuttuneita.

- Hoito saa kasvoni näyttämään kirkkaammilta, uskoo Taksapan Na Pohn.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.