Mainos

Ihmiskauppajutun kadonnut todistaja löytyi

Kadonnut avaintodistaja ilmoittautui itse poliisille tänään. Poliisi epäilee, että häntä painostetaan olemaan todistamatta.

Ihmiskauppajutun kadonnut todistaja on löytynyt. Hän käveli itse Helsingin Pasilan poliisitaloon tänään. Poliisin mukaan nainen on hyvin hiljainen, vähäpuheinen ja väsynyt.

Rikosylikomisario Seppo Sillanpää arvioi, että nainen oli tarkoitus pitää valvottuna ensi viikolla alkavan oikeudenkäynnin yli. Näin nainen ei olisi päässyt kertomaan tietojaan ihmiskauppaa käsittelevässä oikeudenkäynnissä.

Sillanpää sanoo, että naista olisi tuskin löytynyt ilman hänen katoamisestaan noussutta kohua.

- Nainen on tapahtumista itse hiljainen, mutta päällimmäinen ajatukseni on, että häntä on pidetty jossakin ja sitten potkaistu ulos, kun katoamisesta tuli niin julkinen, Sillanpää sanoi. Nainen tuli Pasilan poliisitalolle nälkäisenä ja samoissa vaatteissa, joissa hän katosi toissa viikon perjantaina. Sillanpään mukaan naista ei oltu pahoinpidelty.

Poliisi selvittelee, mitä reilun viikon kestäneen katoamisen aikana on tapahtunut. Nyt nainen on viety suojattuun paikkaan. Hän on yksi ensi viikolla alkavan ihmiskauppajutun keskeisimmistä todistajista.

Jutussa syytettyinä on seitsemän miestä ja yksi nainen. Heidän epäillään kuuluvan liigaan, joka kuljetti virolaisnaisia Suomeen prostituoiduiksi. Heidän epäillään myös parittaneen kehitysvammaista naista, mikä täyttäisi ihmiskaupan tunnusmerkit. Syytetyt ovat vangittuina.

Nainen poistui taksiin

Kadoksissa ollut nainen vietti toissa viikon perjantaina iltaa ravintola Alcatrazissa Helsingissä ystävättäriensä kanssa. Poliisi on kuullut ystävät, joiden mukaan nainen hävisi ravintolasta kenenkään huomaamatta. Iltaa oli istuttu samassa pöydässä, mutta hän poistui aamuyöllä kadulle ja nousi ilmeisesti taksin kyytiin. Autossa oli tuolloin miesseurue sisällä.

Sillanpään mukaan nainen ei ole ollut keneenkään yhteydessä katoamisensa jälkeen. Rahaakaan hän ei ole nostanut, koska ei edes omista pankkitiliä. Naisen tavarat ovat koskemattomina hänen asunnossaan.

Liigaa on poliisin tietojen mukaan pyörittänyt Viron vankilassa istuva mies. Hänellä oli lähimpinä apureinaan kaksi naista. Poliisin todistaja oli nähnyt päätekijät.

- Mutta ei se mikään salaisuus ollut, kuka hommaa pyöritti. Suurin osa naisista tiesi, kuka toiminnan takana oli, Sillanpää sanoo.

Monet olivat myös nähneet itse päätekijät. Organisaation toimintaan liittyi paljon uhkailua.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.