IFK-kapteeni sivussa, tehohyökkääjä palaa kokoonpanoon – Helsingissä jaossa isot pisteet

SM-liigassa pelataan tiistai-iltana vain yksi ottelu, kun Helsingin IFK kohtaa kotikaukalossaan KalPan. Molemmat joukkueet taistelevat tiukasti pudotuspelipaikoista, joten ottelussa on jaossa isoja pisteitä.

IFK-KalPa

IFK majailee ennen illan ottelua sarjassa seitsemäntenä, vain pisteen päässä suorasta pudotuspelipaikasta. IFK on saanut kohenneltua tuloskuntoaan, sillä joukkue on 10 ottelun kuntopuntarissa toisena.

IFK on saanut maalinteon tehokkuuttaan paremmaksi myös, sillä helsinkiläiset ovat tehneet 34 maalia edelliseen kymmeneen otteluun. Omissa on soinut vain 22 kertaa. Pelaaminen silti otteluiden välillä ailahtelee, mutta helsinkiläisten onneksi tulosta on tullut.

Huomionarvoista on, että joukkueen hyökkääjä Iikka Kangasniemi on tehnyt huimat 17 maalia vain 23 pelaamassaan ottelussa. Edellisessä ottelussa pienikokoinen hyökkääjä mätti hattutempun Mikkelin Jukureita vastaan.

IFK:n kokoonpanoon palaa hyökkääjä Joonas Rask. Kapteeni Lennart Petrell on sivussa sekä Nuorten Leijonien maailmanmestari Anton Lundell.

KalPa on hieman samanlaisessa tilanteessa, kuin IFK. KalPa on sarjassa sijalla 11, seitsemän pisteen päässä viimeisestä pudotuspelipaikasta.

KalPa on pelannut tuloksellisesti varsin hyvin viime aikoina, sillä kuopiolaiset ovat 10 ottelun kuntopuntarissa kolmantena.

KalPa on pelannut viime aikoina tiukkoja maalin pelejä. Voitto-otteluissa kuopiolaiset ovat olleet maalipaikoissaan tehokkaita sekä maalivahtipelaaminen ja puolustuspelaaminen on ollut hyvää.

Saman on jatkuttava, ja varsinkin oman maalin maalineduspelaamisen pitää kunnossa IFK:ta vastaan. Vaikka Kangasniemi on 170 senttiä pitkä, hän on silti iskenyt suurimaan osan maaleistaan maalin edustalta.

Lue myös:

    Uusimmat