Risto Dufvan ja JYPin edellinen yhteistyö päättyi erikoisesti – uusi taival aloitetaan puhtaalta pöydältä: "Vedettiin aika äärimmäinen jakso"

Risto Dufva palaa JYPin päävalmentajaksi yli seitsemän vuoden tauon jälkeen. Dufva korjaa tehtävässä potkut saaneen Lauri Merikiven.

JYP ilmoitti maanantaina erottaneensa ensimmäistä kauttaan seuran päävalmentajana toimineen Lauri Merikiven tehtävistään. Merikivi ehti toimia JYPin käskyttäjänä 39 ottelun ajan, mutta työn jälki ei ollut toivotulla tasolla, sillä joukkue löytyy SM-liigan sarjataulukosta vasta sijalta 12.

– Meidän pistekertymä ja menestys eivät yksinkertaisesti ole tällä kaudella olleet riittävällä tasolla. Tavoittelemme edelleen menestystä tällä kaudella, ja teemme kaikkemme sen eteen. Ikävä kyllä se tarkoitti nyt sitä, että päävalmentaja joutuu väistymään, JYPin puheenjohtaja Jukka Seppänen perustelee Merikiven potkuja MTV Urheilulle.

Sarjataulukon häntäpäässä keikkuva JYP hakee valmentajavaihdoksella selkeää piristysruisketta heikosti sujuneelle kaudelleen. Päätös Merikiven potkuista syntyi nopealla aikataululla ja korvaajaksi haluttiin valmentaja, joka pystyy tekemään tarvittavia muutoksia kurssin muuttamiseksi.

– Haluamme yrittää kaikkemme, ja tavoitteemme on edelleen edetä pudotuspeleihin. Uskoimme, että tässä kohtaa tällainen muutos mahdollistaa sen paremmin. Ollaan aika varmoja, että RD (Risto Dufva) on kuitenkin se, joka pystyy sellaista muutosta omalla tavalla tuomaan. Nähtiin, että se on JYPin etu, Seppänen kertoo.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun vaihdamme valmentajaa kesken kauden pelillisten asioiden vuoksi viimeisen 20 vuoden aikana. Viime vuonna vaihdoimme valmentajaa kauden jälkeen, ja joskus kyseinen valmentaja, joka tulee nyt loppukaudeksi vetämään, vaihdettiin muista syistä kahden kierroksen jälkeen, Seppänen muistelee.

Merikiven korvaava Dufva toimi JYPin päävalmentajana vuosina 2007-2011. Dufvan edellinen taival JYPin peräsimessä päättyi hyvin erikoisesti, sillä kokenut valmentaja sai potkut vain kahden pelatun liigakierroksen jälkeen. Seppäsen mukaan JYPin ja Dufvan välille ei ole edellisen yhteistyön päättymisen jäljiltä jäänyt kaunoja.

– Kyllä me vielä edelleenkin tulemme ihan hyvin toimeenkin keskenään. Historiasta huolimatta tai juuri sen takia.

– Silloin vedettiin aika äärimmäinen jakso. Kyllä siinä varmaan itse kukin aika äärimmillään meni. Ei ihme, että se lopulta päättyi, miten se päättyi sillä kertaa. Ne nyt käsitelty ja ollut menneen talven lumia jo pitkän aikaa, Seppänen summaa.

Lue myös:

    Uusimmat