Tapparalta sivussa kärkipakki, tehohyökkääjä palaa – Pystyykö KalPa kuromaan eroa pudotuspeliviivaan?

SM-liigassa pelataan tiistai-iltana yksi ottelu, kun Tappara saa vieraakseen tiukasti pudotuspelipaikasta taistelevat KalPan.

Tappara-KalPa

Tapparan kuuden ottelun voittoputki katkesi edellisessä ottelussa, kun Jyväskylän JYP haki kolme pistettä Tampereelta.

JYP iski ensimmäisen erän kymmeneen minuuttiin kolme maalia, jonka turvin se ottikin lopulta 4-2-voiton.

Tapparan viisikkopelaaminen on varsin hyvällä mallilla, vaikka tappio tulikin. Pelitapa toimii, mutta tuleviin otteluihin pitää kirvesrintojen kiinniittää huomiota valmistautumiseen.

Huomionarvoista on se, että joukkueen kapteeni Kristian Kuusela on noussut pistepörssin neljännelle sijalle. Kuusela on viiden ottelun pisteputkessa, jonka aikana hän on nakuttanut seitsemän pistettä.

Tapparalta on sivussa puolustaja Otso Rantakari sekä hyökkääjä Anton Levtchi. Maalissa torjuu Niklas Bäckström, joka vaihdettiin kesken JYP-ottelun maaliin. Hyökkääjä Tomas Zaborsky on toipunut pelikuntoon ja palaa kokoonpanoon.

KalPa taistelee tiukasti viimeisestä pudotuspelipaikasta. KalPa on sijalla 12 ja matkaa kymmenentenä olevaan SaiPaan on vain viisi pistettä.

KalPa oli erittäin lähellä kolmea pistettä edellisessä ottelussa HPK:ta vastaan, mutta hukkasi kahden maalin johtonsa alle viisi minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä.

Tappio oli varmasti kirvelevä ja vastaaviin johtoaseman hukkaamisiin ei ole enää varaa. KalPa tarvitsee nopeasti ja kipeästi pisteitä, jotta se pystyy kuromaan eron SaiPaan kiinni.

KalPa vaihtaa illan otteluun maalivahtia. Jonathan Iilahti pelaa tolppien välissä. Edellisen kerran, kun joukkueet kohtasivat Tappara-hyökkääjä Niko Ojamäki mätti neljä maalia.

Lue myös:

    Uusimmat