Mainos

IBM ja HP kasvoivat it-palvelumarkkinoilla

Amerikkalaiset tietotekniikka-alan suuryritykset IBM ja HP kasvattivat voimakkaasti osuuttaan Suomen tietotekniikkapalvelumarkkinoilla viime vuonna. TietoEnator pysyi kuitenkin edelleen selvästi alan suurimpana yrityksenä, it-alan markkinatutkimusyhtiö IDC kertoi tänään.

IBM lisäsi it-palveluliikevaihtoaan viime vuonna peräti 27 prosenttia ja HP 21 prosenttia, kun ala kasvoi kokonaisuudessaan vain 3,5 prosenttia. TietoEnator menetti hieman markkinaosuuttaan, mutta 31 prosentillaan se säilytti selvän etumatkan markkinoiden kakkoseen, niin ikään osuuttaan menettäneeseen Fujitsu Serviceen. WM-data Novo oli viides suuri it-palveluyritys.

Tietotekniikkapalvelumarkkinoiden kasvu hidastui IDC:n mukaan selvästi viime vuonna, sillä edellisenä vuonna kasvua kertyi vielä noin 12 prosenttia. Hidastuminen johtui projektipohjaisten palveluiden ja tukipalveluiden kysynnän laskusta. Sen sijaan ulkoistusmarkkinat kasvoivat 16 prosenttia, ja IDC arvioi it-ulkoistusten kasvun pysyvän samalla tasolla tänä vuonna. Koko it-palvelumarkkinoiden kasvuksi yhtiö ennustaa 9 prosenttia.

Tietotekniikkapalveluissa liikkui viime vuonna rahaa vajaat 2 miljardia euroa. Suurten kansainvälisten it-yritysten menestyksen taustalla IDC näkee asiakkaiden tekemät suuret, monia maita kattavat ulkoistussopimukset. Ala on vahvasti keskittymässä, sillä 15 suurimman yrityksen markkinaosuus nousi jo noin 86 prosenttiin markkinoista. IDC uskoo kuitenkin, että projektityyppisten it-palvelujen kuten järjestelmäintegraation, it-konsultoinnin ja räätälöityjen ohjelmistojen kysyntä alkaa jälleen lisääntyä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.