Mainos

Iäkkäiltä viety pankkikortteja myös Itä-Suomessa

Tehokkaasti ja nopeasti toimineet miehet ovat saaneet nostettua tileiltä kymmeniä tuhansia euroja.

Poliisin tietoon on tullut viime viikkoina kymmeniä tapauksia, joissa iäkkäiltä ihmisiltä on anastettu lompakko ja pankkikortti pankkiautomaatilla käynnin jälkeen. Tapauksia on tullut ilmi nyt myös Itä-Suomessa, ainakin Mikkelissä ja Kuopiossa.

Eniten tapauksia on tullut ilmi Länsi-Suomessa. Poliisi kertoi eilen tapauksista Turussa, Jyväskylässä, Tampereella ja Seinäjoella.

Tileiltä on nostettu yhteensä kymmeniä tuhansia euroja. Tunnusluku on saatu tietoon olan yli kurkkimalla.

Lompakkoa ei ole viety automaatilla, vaan tekijöiksi epäillyt kaksi miestä ovat seuranneet vanhusta esimerkiksi kauppaan. Siellä toinen on kiinnittänyt vanhuksen huomion muualle ja samanaikaisesti toinen on vienyt laukusta lompakon.

Poliisin mukaan tekijät ovat ulkomaalaisia noin 30-40-vuotiaita miehiä ja joskus mukana on ollut myös nainen. Tekijäporukoita voi olla useampia.

Poliisin mukaan toiminta on ollut tehokasta ja nopeaa. Pankkikortin anastuksen jälkeen tili on nostettu tyhjäksi muutamassa minuutissa.

Tutkinnassa on saatu selville, että tekijät ovat ulkomaalaisia noin 30-40-vuotiaita miehiä. Heillä on tummat hiukset ja päässä lippalakki. Joissakin tapauksissa mukana on ollut myös nainen.

Poliisi pyytää ilmoittamaan tapauksista tai niihin liittyvistä havainnoista viipymättä lähimmälle poliisille, jotta tekijät saataisiin nopeasti kiinni.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.