Huumerikoksista syytetty Niko Ranta-aho matkusti Espanjaan: Poseeraa naureskellen ruotsalaisen Bandidos-pomon kanssa: "Päivällisellä poikien kanssa"

4:31
Kuuntele videolta huumekauppiaan tilitys Ruisrock-juhlaputken jälkeen.

Suomen rikoshistorian suurimman huumejutun, Katiska-vyyhdin, toinen pääepäilty Niko Ranta-aho poseeraa Instagramissa yhdessä Bandidos-pomon kanssa.

Törkeistä huumausaine- ja dopingrikoksista syytetty Ranta-aho oli pitkään tutkintavankeudessa, mutta pääsi vapaaksi kesäkuun puolessa välissä odottamaan tuomiotaan. Sosiaalisen median perusteella hän vaikuttaisi matkustaneen Espanjaan.

Ranta-aho on julkaissut Instagram-tilillään viime päivinä useita kuvia, joihin hän on merkinnyt paikaksi Espanjan Marbellan.

Yksi kuvista pistää erityisesti silmään. Siinä hän on viettämässä iloista ravintolailtaa miesporukan kanssa. Erikoisen kuvasta tekee se, että Ranta-ahon vieressä kuvassa poseeraa rikollisjärjestö Bandidosin Tukholman-presidentti Jeffrey Ong. Asiasta kertoi ensin Iltalehti.

Ruotsalaismedioiden, kuten Expressenin mukaan Ong on tuomittu muun muassa ase-, huumausaine- ja dopingrikoksista, varkauksista ja ilkivallasta.

Kuvatekstiksi Ranta-aho on kirjoittanut olevansa päivällisellä poikien kanssa.

Bandidos-pomo on jakanut saman kuvan omalla Instagram-tilillään ja hän kirjoittaa oman kuvansa yhteydessä olevansa "tervetuloa kotiin -päivällisellä".

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun kaksikko viettää aikaa yhdessä. Esimerkiksi lokakuussa 2018 Ong on jakanut sometilillään kuvan juhlista, joihin ovat kuvan perusteella osallistuneet myös Ranta-aho ja hänen entinen tyttöystävänsä Sofia Belórf.

Nauttii vapaudestaan

Ranta-aho kertoi kesäkuussa MTV Uutisille, että hän aikoo viettää aikaa Suomessa, mutta myös matkustella ainakin Espanjassa ja Lontoossa ennen kuin hän joutuu vankilaan.

– Minulla on nyt yli puoli vuotta aikaa ennen tuomiota. Minun pitää käydä Espanjassa ja hoitaa kiinteistöasioita kuntoon. Lisäksi pitää reissata pitkin maailmaa ja nähdä tuttavia nyt, hän kommentoi tuolloin.

– Nautin nyt, kun saan olla vapaana. Vankilaan paluu ei ahdista minua. Kuka leikkiin lähtee, se leikin kestäköön. Saan rangaistuksen ja suoritan sen.

Syyttäjä vaatii Ranta-aholle 13 vuoden vankeusrangaistusta. Mies itse uskoo selviävänsä vähemmällä, koska hän on tunnustanut lähes kaikki syytteet ja osoittanut myös huumeiden piilopaikkoja poliisille.

Ranta-ahon rikoskumppanin Janne "Nacci" Tranbergin haastattelu nähdään tunnin mittaisessa Rikospaikka True Crime Suomi -ohjelmassa MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa sunnuntaina 12.7. kello 22.35. Ohjelma julkaistaan C Moressa jo lauantaina 11.7.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja