Suhde Niko Ranta-ahoon muutti Sofia Belórfin tulevaisuuden – Katiska-tuomiot jaetaan tänään: "Hänen takiaan jouduin siihen"

Katiska-vyyhdistä yli 10 vuodet tuomiot Ranta-aholle ja Tranbergille, Belórfille ehdollista vankeutta – MTV:n rikostoimittaja analysoi tuomioita 4:40
Katiska-vyyhdistä yli 10 vuodet tuomiot Ranta-aholle ja Tranbergille, Belórfille ehdollista vankeutta – MTV:n rikostoimittaja analysoi tuomioita

Helsingin käräjäoikeus antaa tänään tuomion Suomen suurimpiin kuuluvasta huumejutusta.

Seurapiirikaunotar Sofia Belórfin elämä muuttui kesällä vuonna 2019. Hän nukkui tietämättömänä silloisen miesystävänsä Niko Ranta-ahon kanssa helsinkiläisessä asunnossa, kun poliisit ryntäsivät sisään. Belórf vietiin siltä istumalta Tikkurilan poliisivankilaan, jossa hän oli kaiken kaikkiaan 10 päivää tutkintavankeudessa.

Belórfia syytetään rahanpesusta ja huumausainerikoksesta. Hän kiistää kaikki syytteet ja vaatii niiden hylkäämistä.

Belórfille syyttäjä vaatii kahdeksan kuukautta ehdollista vankeutta, ja jos rahanpesusyyte hylätään, tuomion tulisi olla 30 päiväsakkoa.

Helsingin käräjäoikeus antaa tänään tuomion Suomen suurimpiin kuuluvasta huumejutusta. Katiskana tunnetussa jutussa pääsyytettyjä ovat Niko Ranta-aho ja liivijengi Cannonballin entinen johtaja Janne Tranberg. Belórfin osuus Katiska-vyyhdissa on pieni.

Pidätyksen jälkeen Belórfin suhde Katiska-huumevyyhdin pääsyytettyyn Niko Ranta-ahoon jatkui. Viime keväänä suhde päättyi, kun Belórf alkoi viihtyä tiiviisti Stefan Thermanin kanssa.

Belórf totesi MTV Uutisten haastattelussa, että hänen osaltaan Katiska-vyyhti on ollut pois ajatuksista jo kauan.

– Minulta se on ollut ohi jo pitkään, siitä asti, kun suhde Nikon kanssa päättyi. Hänen takiaan jouduin siihen, Belórf kertoi viime viikolla.

Viime vuoden Belórf vietti hiljaiseloa, mutta loppuvuodesta hän alkoi enemmän luoda omaa uraa.

– Vietin mietinnänvuoden. Nyt olen päässyt hommiin oikein kunnolla ja ahminut töitä. Saan itse päättää, mitä teen ja koko ajan tulee kivoja juttuja.

Belórf on kaikessa hiljaisuudessa kuvannut omaa tv-sarjaa Sofian salaisuudet, joka tulee Discovery+-kanavalta kesällä. Kuvaukset jatkuvat vielä pitkälle kesään ja kameraryhmä seuraa Belórfia niin Suomessa kuin ulkomailla.

– Olen tottunut puhumaan kameran edessä, koska olen tehnyt tubevideoita. Tässä en tietenkään kuvaa itse, mutta silti se on hyvin luontevaa. Korona toki tuo omat haasteensa kuvauksiin.

– Lehdissä on ollut paljon juttuja minusta, mutta omassa ohjelmassani pääsen näyttämään, millainen oikeasti olen.

Belórfia on houkuteltu vuosien aikana moniin televisio-ohjelmiin, mutta hän on järjestäen kieltäytynyt realitysarjoista.

– Minua kysyttiin Selviytyjiin viime vuonna ja tänä vuonna. Tänä vuonna kieltäydyin jälleen, koska minulla on oman sarjan kuvaukset.

Belórf asui ennen Katiska-pidätystään melkein kolme vuotta ulkomailla, ensin Lontoossa ja sen jälkeen silloisen miehensä Niko Ranta-ahon kanssa Espanjan Marbellassa. Tulevaisuudessa ulkomailla asuminen houkuttelee.

– Suomessa on ahdasmielinen meininki, kun taas ulkomailla on suvaitsevampia ihmisiä. Tavoitteena on, että löydän jonkun uuden jutun, jota voin tehdä ulkomailla. Se olisi unelma.

– En halua olla sidoksissa mihinkään, vaan toteuttaa extempore-juttuja.

Sofia Belorf saapui oikeuteen kuultavaksi:"Tietysti vähän erilainen aamu" 2:03
Katso video viime vuoden kesäkuulta, kun Sofia Belorf saapui oikeuteen kuultavaksi: "Tietysti vähän erilainen aamu".


Lue myös:

    Uusimmat