Huuhkajien konkarit innoissaan Marcus Forssin ja Onni Valakarin esiinmarssista: "Vanhemmat pelaajat pysyvät varpaillaan"

Tim Sparv ja Joona Toivio kertovat tunnelmiaan Bulgaria-ottelun alla Sofiasta – tältä sensaatiomainen Ranska voitto tuntui konkareista:"Kertoo joukkueen vahvuudesta, että meillä on 25 hyvää pelaajaa" 1:45
Joona Toivio ja Tim Sparv kertoivat ennakkotunnelmistaan Bulgaria-ottelun aattona.

Huuhkajien kilpailutilanne on kovin kuin ehkä koskaan A-maajoukkueen historia. Kokeneet Tim Sparv ja Joona Toivio kehuvat Ranska-ottelussa onnistuneita tulokkaita. 

Ranskan voittaminen 2–0 harjoitusottelussa lisäsi ennestään komeaa Huuhkajien nousukiitoa. Mikä parasta, Suomi teki temppunsa nuorella ja kokemattomalla miehistöllä. 

Erityisesti maalintekijät Marcus Forss ja Onni Valakari nousivat esiin. 

Tim Sparv, 33, ja Joona Toivio, 32, kehuivat Sofiassa järjestettyjä harjoituksia, joiden tarkoituksena oli valmistaa joukkuetta sunnuntain Kansojen liigan Bulgaria-otteluun. 

– Kaikkia varmaan jännitti, että mahtuuko pelaamaan. Sen takia treenit olivat niin kovatasoiset, Toivio naurahti tiedotustilaisuudesssa. 

"Onnin ja Marcuksen elämän kohokohta"

Tim Sparv oli Ranska-ottelusta sivussa polvivamman takia, mutta hänen pitäisi olla täydessä pelikunnossa sekä Bulgariaa vastaan että keskiviikon Wales-ottelussa. 

Ranska-ottelu osoitti kuitenkin, että korvaajia löytyy joka rintamalle. 

– Tässä joukkueissa ei ole ainoastaa 11, vaan 25 hyvää pelaajaa. Se on tärkeää tulevaisuudessa, jos tulee pelikieltoja tai loukkaantumisia, Sparv sanoi. 

– Kilpailu pelipaikoista on kovempaa kuin koskaan. Se on vain hyvä asia, sillä vanhemmat pelaajat pysyvät varpaillaan. 

Sparv myöntää, että kolmen ottelun pelaaminen on rankkaa kymmenessä päivässä – varsinkin koronavirustilanteessa. Hänen mielestään Ranska-ottelun pelaaminen oli kuitenkin järkevä ratkaisu. 

– Se oli varmasti Marcuksen ja Onnin elämän kohokohta, kun he pääsivät tekemään Ranskaa vastaan maalin. 

B-liigan finaali keskiviikkona?

B-liigan neloslohkon finaali voidaan nähdä keskiviikkona, sillä Wales on nyt yhden pisteen Suomea edellä. 

Puolustuspeli on yksi Suomen vahvuuksista. Oma verkko on pysynyt puhtaana 280 minuuttia, eikä omiin aiota päästää palloja seuraavissakaan peleissä. 

Suomi voitti kotipelissä Bulgarian 2–0. Todennäköisesti sunnuntaina tulee vastaan hyökkäävämpi Bulgaria, joka hakee hyvitystä tappiolleen. 

– Se avaa vastaavasti meille vastaiskun paikkoja, Toivio suunnitteli. 

Lue myös:

    Uusimmat