Huuhkajat majailee 28-kerroksisessa keskustahotellissa, jossa on turha hakea juttuseuraa: "Elämme täysin kuplassa"

Tim Sparv ja Joona Toivio kertovat tunnelmiaan Bulgaria-ottelun alla Sofiasta – tältä sensaatiomainen Ranska voitto tuntui konkareista:"Kertoo joukkueen vahvuudesta, että meillä on 25 hyvää pelaajaa" 1:45
Joona Toivio ja Tim Sparv kertoivat ennakkotunnelmistaan Bulgaria-ottelun aattona.

Huuhkajat ei jätä mitään sattuman varaan, oli vastassa vastustaja tai koronavirus. Kovassa nosteessa oleva A-maajoukkue kohtaa sunnuntaina Kansojen liigan ottelussa Sofiassa Bulgarian. 

Huuhkajien pelistä on huokunut Markku Kanervan aikakaudella yhtenäisyys, suunnitelmallisuus ja kuri. Samat periaatteet ovat olleet mukana kentän ulkopuolisessakin toiminnassa.

Huuhkajille on tehty syksyn aikana yhdeksän koronavirustestiä, josta kaikki ovat olleet negatiivisia. Kotipelit ovat olleet pelaajille raskaita, sillä he eivät ole voineet nähdä kavereita ja sukulaisiaan. 

Joukkue pitää majaansa Sofiassa 28-kerroksisessa keskustahotellissa, jossa ei asu heidän lisäkseen ketään muuta. 

– Elämme täysin kuplassa, Kaikkilla on omat huoneet, palverit on omissa tiloissa ja jokainen syö itsekseen, toppari Joona Toivio sanoi tiedotustilaisuudessa. 

Omat turvatoimet UEFA:n lisäksi

A-maajoukkueen tiedotuspäällikkö Timo Walden kertoi, että Suomi on tehnyt omia turvatoimiaan UEFA:n jo ennestään tiukkojen sääntöjen lisäksi. Joukkueen lääkäri Heikki Kinnunen on saanut kiitosta tarkoista varotoimistaan. 

– Pelaajat pääsevät ulkoilmaan ainoastaan, kun mennään harjoituksiin. Busseissakin on etäisyydet, eikä kukaan istu vierekkäin. 

– Bussi ajaa harjoituskentälle koppien veireen suoraan ovelle. Henkilökuntaa on karsittu, ja nekin on maskitettu ja testattu. 

Bulgarialla tilanne on sen sijaan huonompi, sillä Waldenin mukaan 3–4 pelaajaa joutui jäämään sivuun jo ennen kokoontumista koronavirustartunnan takia. 

– Bulgariassa tilanne on ryöpsähtänyt parin viime viikon aikana ja tartuntalukemat nousseet. Ulos ei kannata mennä. 

Huuhkajat kohtaa keskiviikkona Walesin niin ikään vieraissa. 


Lue myös:

    Uusimmat