Päivä yksi jälkeen Pariisin sensaation – Huuhkajien uusi tähtihyökkääjä Marcus Forss kuvaili odotettua hetkeä: ”Silloin alkoi vähän jännittää”

3:31
Huuhkajilta jättiyllätys! Marcus Forss ja Onni Valakari osuivat, kun Ranska kaatui 2-0

2-0-voitto jalkapallon hallitsevasta maailmanmestarista Ranskasta vieraskentällä. Meriitistä, jonka suurimmatkin jalkapallomaat saavat vyölleen vain äärimmäisen harvoin tuli Huuhkajien kohdalla totta myöhään keskiviikkoiltana Pariisissa.

Voiton erityisluonnetta tähdensi Suomen maalintekijät, A-maajoukkueen 21-vuotiaat ensikertalaiset Onni Valakari ja Marcus Forss.

Jälkimmäinen on iskenyt Englannin mestaruussarjassa tällä kaudella 12 ottelussa kuusi osumaa ja muisteli hämmästyttävää iltaa torstaina hyväntuulisena.

– Kun ottelua mietti yöllä, kyllä se oli joukkueelta aika iso saavutus. Voitto vieraskentällä hallitsevaa maailmanmestaria Ranskaa vastaan. Olemme ylpeitä siitä, Forss kommentoi torstaina puhelimitse MTV Urheilulle.

– Olihan se iso kunnia päästä avauskokoonpanoon. En ole aiemmin ehtinyt miettiä asiaa juurikaan, vaan olen peli peliltä edennyt niin seurajoukkueessa kuin alle 21-vuotiaidenkin maajoukkueessa. Debyytin pohtiminen tuli ajankohtaiseksi vasta maajoukkuekutsun myötä. Päivää ennen Ranska-ottelua kuulin debyytin tulevan, silloin alkoi vähän jännittää, mutta hyvin se meni.

Ystävyysottelun panos näkyi etukäteen päävalmentaja Markku Kanervan valitsemassa avauskokoonpanossa, josta puuttui lukuisia Huuhkajien avainpelaajia Teemu Pukin ja Glen Kamaran johdolla. Tämä ei pääasiassa varamiehistä koostunutta Suomea häirinnyt, vaan se iski kyselemättä Ranskan virheestä ottelun 28. minuutilla.

– Pelasimme hyvää puolustuspeliä. Tiesin, että heti kun riistämme pallon, ylöspäin aukeaa tosi paljon tilaa lähteä pystyyn. Rasmus (Karjalainen) laittoi minut läpi ja sain tosi hyvän lähdön. Pääsin pakkien eteen ja huomasin maalivahdin tulevan aika alhaalla vastaan, päätin silloin nostaa vasurilla. Viimeistely tuli vähän kuin takaraivosta, se oli tosi hieno hetki, Forss kertasi uransa ensimmäistä A-maaottelumaalia.

– Puolustimme koko pelin joukkueena tosi hyvin. Kun riistimme, asetimme Ranskalle painetta pystymällä myös pitämään palloa, eivätkä he päässeet jatkuvasti hyökkäilemään. Joukkueella, joka pystyy puolustamaan noin hyvin maailmanmestareita vastaan, on hyvä mahdollisuus voittaa.

Forss on ehtinyt myös keskiviikkoillan jälkeen saada seurajoukkuetovereiltaan palautetta.

– Meidän jengissä on pari ranskalaista pelaajaa, jotka heti laittoivat viestiä. He olivat ylpeitä, mutta toivoivat, ettei maali olisi syntynyt Ranskaa vastaan. Kaikki kaverit ovat muutenkin olleet iloisia puolestani, Forss kertoi.

Mestaruussarjassa 11. olevan Brentfordin alkukautta Forss kuvailee loukkaantumisten vuoksi ”hitaaksi”. Suomalainen on tullut vaihdosta kentälle tällä kaudella kahdeksassa Brentfordin liigaottelussa ja tehnyt niissä neljä osumaa. Avauskokoonpanon paikka on tuskin Englannissakaan enää kaukana.

– Paikka avauskokoonpanossa tulee, kun jatkaa työskentelyä vain samaan malliin. Pitää tehdä ehkä enemmänkin töitä, jotta osoittaa kuuluvansa sinne. Ei saa lopettaa sitä hyvää, mitä tekee treenikentällä ja peleissä.

Seuraavaksi Huuhkajilla on edessä Ranska-ottelua tärkeämmät Kansojen liigan vierasottelut. Sunnuntaina maajoukkue kohtaa Bulgarian ja ensi viikon keskiviikkona on ohjelmassa taistelu lohkovoitosta Walesia vastaan.

Valmistautumisen sunnuntaille alkoikin heti torstaiaamuna palaverilla ja palauttavilla harjoituksilla.

– Bulgaria-ottelu tulee olemaan todella erilainen peli verrattuna Ranskaan. Voitimme heidät kotonakin, mutta siitä tulee silti kova testi. Jos pelaamme kuitenkin samalla tavalla kuin Ranskaa vastaan, meillä on hyvät avaimet voittoon, Forss muistutti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja