Teemu Pukilta merkittävä tunnustus Huuhkajista – "Ehkä jossain vaiheessa tuntui"

Teemu Pukki myöntää pohtineensa jo maajoukkueuran lopettamista – "Jossain vaiheessa tuntui siltä" 0:45
Näin Teemu Pukki kommentoi maajoukkuetulevaisuuttaan MTV Urheilun haastattelussa.

Huuhkajien tähtihyökkääjä Teemu Pukki odottaa innolla torstai-iltana Walesia vastaan pelattavaa EM-jatkokarsintaottelua.

Suomi ja Wales pelaavat torstaina isoista asioista, kun he kohtaavat toisensa EM-jatkokarsintojen ensimmäisellä kierroksella. Vain voittajan EM-haaveet säilyvät elossa.

Huuhkajien tähtihyökkääjä Teemu Pukki myöntää, että illan ottelu on maajoukkueuran kenties tärkein yksittäinen ottelu.

– Todellakin (on ekstralataus). Varmaan menee ihan kärkeen isoimmista matseista, mitä on maajoukkueuralla ollut. Ei olla ennen oltu tällaisessa tilanteessa, että on yhdestä poikki. Huippumatsi tiedossa. Innolla odotan, Pukki hekumoi MTV Urheilulle.

Wales tarjoaa Suomelle kovan haasteen kotiyleisönsä edessä. Pukki kuitenkin tietää, millä eväillä Wales kaadetaan.

– Puolustus- ja maalivahtipelin kautta lähdetään. Pidetään nolla omassa päässä, niin se antaa meille hyvät mahdollisuudet voittaa. Meillä on hyvässä iskussa olevia kavereita hyökkäyspäässä, niin käytetään niitä ja tehdään tarvittava maali tai maalit ja otetaan voitto. Tiukka matsi tulossa, mutta uskon, että meillä on mahdollisuudet, Pukki ennakoi.

Pitkään Suomen maajoukkueen luotto- ja tähtipelaajien joukkoon lukeutunut Pukki oli syksyllä päättyneissä EM-karsinnoissa jälleen tärkeässä asemassa, vaikka maaliverkot heiluivatkin suomalaistähden osalta vain kahdesti.

Pukki nähtiin karsinnoissa hieman eri roolissa kuin tavallisesti, kun hän viiletti Markku Kanervan miehistössä enemmän laitakaistalla kuin keskushyökkääjänä. 33-vuotias hyökkääjä on kuitenkin valmis sopeutumaan pelipaikalle kuin pelipaikalle.

– Jos maajoukkueessa pelaa, sinne mennään, minne laitetaan ja yritetään mahdollisuuksien mukaan auttaa joukkueetta siinä roolissa, missä onkaan. Ei ehkä ihan omalla paikalla ole tullut pelattua kauheasti viime aikoina, mutta ei sillä loppujen lopuksi ole mitään merkitystä. Tekee kaikkensa sillä paikalla, missä pelaa, Pukki painottaa.

Vaikka Pukki tekikin karsinnoissa ”vain” kaksi maalia, oli hänellä tärkeä rooli Huuhkajien hyökkäyspelissä. Pukki antoi karsintaotteluissa yhteensä viisi maaliin johtanutta syöttöä. Myös syöttöpisteet maistuvat Huuhkajien kaikkien aikojen maalintekijälle.

– Ehkä tuli pelattua enemmän laitahyökkääjän roolissa näissä karsinnoissa, joten ei itse ehkä aina päässyt maalintekopaikoille, joten joutui luomaan paikkoja. Jos tulosta tulee, syöttö on ihan yhtä hyvä kuin maalikin. Yritän vain auttaa joukkueetta siinä roolissa, missä olen, Pukki sanoo.

Pukki on pelannut Huuhkajat-paidassa pääsääntöisesti jo vuodesta 2011 lähtien ja lukeutuu joukkueen kokeneempien pelaajien joukkoon. Suomalaistähti myöntää karsintojen aikana pohtineensa maajoukkueuransa jatkoa vakavasti, mutta toistaiseksi pelit Huuhkajissa ovat jatkumassa myös syksyllä.

– Virtaa on. En ole tehnyt päätöksiä maajoukkueesta. Ehkä jossain vaiheessa tuntui, että ehkä nämä karsinnat voisivat olla viimeiset, mutta kyllä tässä on virtaa vielä ja syksyllä on tulossa kivoja pelejä. Toivottavasti hoidetaan niin, että on kesälläkin vielä. Todennäköisesti maajoukkueessakin jatkuu pelit. Toivottavasti saadaan vielä kesälle kivat europelit, Pukki sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat