Huuhkajien kapteeni on saanut tarjouksia Euroopasta – miten käy maajoukkueuran? "Ei ole sellaisia ajatuksia"

Uefa päätti siirtää jalkapallon EM-kisoja vuodella koronaviruksen takia – Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti:"Haluttiin pitää huolta sekä katsojien että pelaajien terveydestä" 4:34
Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti kertoo mietteensä jalkapallon EM-kisojen siirtymisestä.

Suomen maajoukkueen kapteenin ja keskikenttäpelaajan Tim Sparvin sopimus tanskalaisseura Midtjyllandissa umpeutuu tähän kauteen.

33-vuotias Sparv on tällä hetkellä siten vapaa tekemään sopimuksen minkä tahansa seuran kanssa. Mitä hän aikoo tehdä?

– Se on erittäin mielenkiintoinen kysymys. Kesä on erittäin epävarmaa aikaa. Pelataanko keskeytetyn Tanskan liigan kausi loppuun? Oma sopimus Midtjyllandissa loppuu. Voitammeko mestaruuden? Jäänkö tänne vai tuntuuko siltä, että kuusi vuotta riittää? Olen voittanut Tanskassa kaiken mitä pystyy, olisiko muualla uusia kiinnostavia haasteita? Sparv pyörittelee.

Sparv keskusteli lyhyesti Midtjyllandin kanssa jatkosta viime marraskuussa. Jatkosopimus on yhä mahdollinen, vaikka keskikenttämies myöntää siirron toiseen maahan kiehtovan häntä.

– Aika Midtjyllandissa on ollut erittäin antoisa. Olen kehittynyt pelaajan ja ihmisenä, menestystä on tullut ja olen saanut olla tärkeä osa koko seuran kehitystä. Vaikeaa on löytää uusi seura, mutta samaan aikaan sekin olisi kivaa ja antaisi ehkä vähän lisää energiaa ja sellaista inspiraatiota nähdä uusi seura ja ympäristö, jossa asiat tehdään eri tavalla.

Sparv sai tammikuussa kaksi sopimustarjousta Keski-Euroopasta ja kaksi tarjousta pohjoismaisilta seuroilta.

– En halunnut silloin lähteä mihinkään kesken mestaruustaiston. Halusin olla mukana voittamassa mestaruutta ja antaa lisää aikaa itselleni tehdä hyvä valinta kesällä, Sparv kertoo.

Midtjylland johtaa keskeytettynä olevaa Tanskan liigaa peräti 12 pisteen turvin.

Miten käy maajoukkueuran?

Sparv on maajoukkueessa Markku Kanervan pelaaja, jonka nimen päävalmentaja kirjoittaa avauskokoonpanoon ilman suurempaa pohdintaa käytännössä aina, kun hän on pelikunnossa. Hitaan liikkeensä 194-senttinen luottoratsu korvaa erinomaisella sijoittumisellaan ja horjumattomalla suoritustasollaan.

Huuhkajakapteeni johdattaa joukkonsa tiistaina vuodelle siirrettyihin EM-kisoihin vielä kesällä 2021, mutta on selvää, että pian Sparvin jalka ei enää nouse riittävälle tasolle. Lopputurnauksen aikaan hän 34-vuotias.

Maajoukkueuran päättymistä EM-lopputurnaukseen Sparv ei kuitenkaan suunnittele.

– En ole päättänyt mitään. Riippuu siitä, millaisessa kondiksessa olen. Tarvitseeko maajoukkue minua, ja mitä valmennusjohto ja pelaajat ajattelevat. Siinä on monta eri asiaa, mitä kannatta miettiä. Tällä hetkellä mulla ei ole sellaisia ajatuksia mielessä, että lopettaisin. Olen motivoitunut ja halukas auttamaan maajoukkuetta tulevaisuudessa.

– Joukkueen menestys on antanut myös lisäuskoa, että tulevaisuudessa voitaisiin tehdä jotain historiallisia juttuja yhdessä. Ymmärrän ja tiedostan toki myös sen puolen, että olen tällä hetkellä 33-vuotias ja tiedän, että ei ole montaa vuotta jäljellä tällä tasolla. En halua olla maajoukkueessa vain sen takia, että olen ollut pitkään, vaan sen takia, että voisin auttaa ja tehdä hyvää jälkeä kentälläkin, Sparv päättää.

Uefan tiistaina tekemän päätöksen mukaan EM-kisat siirrettiin ensi kesästä vuodella eteenpäin. Kisat alkavat 11. kesäkuuta 2021.

Lue myös:

    Uusimmat