Huuhkajien kapteeni Tim Sparv jättää nykyisen seuransa – kertoo isosta ratkaisustaan MTV:lle: "Nyt on sopiva hetki"

Suomen jalkapallomaajoukkueen kapteeni Tim Sparv lähtee tanskalaisseurastaan FC Midtjyllandista kuuden vuoden jälkeen.

33-vuotias keskikenttäpelaaja on edustanut Herningin kunnan ylpeyttä kesästä 2014 lähtien ja on noussut samalla yhdeksi maajoukkueen kantavista voimista. Edistyksellisyydestään niin valmennuksessa kuin pelaajatarkkailussa tunnettu Midtjylland on voittanut Sparvin aikana kolme Tanskan mestaruutta ja kerran Tanskan cupin.

Seuraan saksalaisesta Greuther Fürthistä saapunut Sparv on antanut Midtjyllandille jalkapalloilijan uransa parhaat vuodet ja saanut vastineeksi paljon.

– Ihan varmasti tämä on mun menestyksekkäin jakso jalkapalloilijana. Ennen kuin tulin tänne, en muista, olinko voittanut mitään, ehkä jotain junnuturnauksia Oravaisissa. Täällä on ollut hieno voittamisen kulttuuri, Sparv sanoo MTV Urheilulle.

Mestaruuksien ja pokaalien lisäksi Sparvin kohokohdiksi Midtjyllandissa nousevat europelit hänen suosikkiaan Manchester Unitedia ja omaa akatemiaseuraansa Southamptonia vastaan.

– Voitettiin Manchester United kotikentällä (2–1), ja tein maalin Southamptonia vastaan vieraissa. Monta niin hienoa juttua, että se on ihan uskomatonta, Sparv miettii.

"Haluan pysyä Euroopassa"

Lähtöään Midtjyllandista Sparv kuvailee luonnolliseksi ratkaisuksi sekä hänen itsensä että seuran kannalta. Osittain loukkaantumistenkin sanelemana suomalaisen rooli Midtjyllandin keskikentän pohjalla ei ole enää ollut yhtä suuri tällä kaudella kuin aiemmin.

– Olen kasvanut ihmisenä ja pelaajana, voittanut pokaaleja, pelannut Euroopassa ja saavuttanut kaiken sen, mitä olisin voinut unelmoida. Nyt on sopiva hetki lopettaa tässä seurassa tällä kertaa.

– Saa nähdä, mitä tulevaisuudessa tapahtuu, jos tulen jonain päivänä takaisin valmentajana. Nyt alan etsiä uutta seuraa. 

Sparv on saanut varteenotettavia tarjouksia niin Tanskasta kuin muistakin Pohjoismaista, mutta ovet ovat avoinna myös muaalle, tietyin varauksin.

– Haluan tässä vaiheessa pysyä Euroopassa, mutta haluan ehkä nähdä jotain muuta kuin Tanskan ensi kaudella. Mulla ei ole mitään Tanskaa vastaan, mutta nyt olisi hyvä ajankohta löytää uusi seura uudessa maassa, Sparv tuumailee.

Pelaaminen Huuhkajissa ja ensi kesänä odottava EM-kisamatka painavat nekin vaakakupissa.

– Maajoukkue on sen verran iso juttu mulle tällä hetkellä, että on liigoja, joihin ei tällä hetkellä ole ajankohtaisia mennä pelaamaan, joissa taso ei ole tarpeeksi hyvä. Tarkoitan liigoja, joihin pelaajat menevät ehkä rahan tai elämyksen takia, Sparv summaa.

Sparv odottaa ratkaisun uudesta seurasta syntyvän kahden tai kolmen viikon sisällä.

– Totta kai koronaviruspandemian aiheuttama taloudellinen tilanne aiheuttaa epävarmuutta. Se voi olla etu, että olen vapaa pelaaja, eikä musta tarvitse maksaa mitään siirtosummaa. Toisaalta seuroissa voi olla taloudellinen puoli niin huono, että he eivät halua palkata uusia pelaajia lainkaan tällä hetkellä, Sparv pohtii.

Tunteikas ja raskas viikko

Tanskan liigan kausi 2019–2020 lähenee loppuaan. Pohjevaivasta kärsinyt Sparv yrittää päästä pelikuntoon kauden viimeiseen otteluun sunnuntaina Aalborgia vastaan. Midtjylland on jo varmistanut mestaruuden ylivoimaisella piste-erolla kilpailijoihinsa.

Sparv kertoo lähtöpäätöksestään yhteisesti koko joukkueelle tiistaina. Osa pelaajista, valmennus ja seurajohto ovat tienneet asiasta jo jonkin aikaa.

– Aika tunteikas viikko edessä. Tosi kaihoisa. Rakastan tätä seuraa. On ollut etuoikeus pelata FC Midtjyllandissa. Erittäin pätevä taustatiimi, joukkuekaverit, hieno akatemia ja treeniympäristö, Sparv luettelee.

– Viikko tulee olemaan aika raskas, koska tämä seura on kuitenkin ollut mun koti pitkään.

Samaan aikaan Sparvilla on kuitenkin edessään on jotain uutta ja tuntematonta. Se innostaa ja vähän jännittääkin häntä.

– Mielenkiintoisia aikoja. Vähän vaikea vielä sanoa, mihin olen menossa. Ovi on auki.

Lue myös:

    Uusimmat