Nyt se varmistui: Jalkapallon EM-kisat siirtyvät vuodella

Nyt se on varmaa: Jalkapallon EM-kisat siirtyvät ensi kesälle 3:11
MTV Uutiset Live perkaa jalkapallon EM-kisojen siirtämisen kesälle 2021.

Jalkapallon EM-kisat siirtyvät vuodella eteenpäin koronaviruksen leviämisen vuoksi.

Uefa päätti asiasta kokouksessaan tänään tiistaina. Uefa vahvisti asian tiedotteessaan. Asiasta kertoi jo aiemmin Norjan jalkapalloliitto virallisella Twitter-tilillään.

Kisat on tarkoitus uuden suunnitelman mukaan pelata kesällä 2021. Turnaus käynnistyisi 11. kesäkuuta ja loppuisi 11. heinäkuuta.

Ensi kesäksi suunnitellun lopputurnauksen siirtäminen avaa tällä hetkellä keskeytyksissä oleville kansallisille sarjoille ja Uefan omille kilpailuille Mestarien liigalle ja Eurooppa-liigalle aikaa pelata kausi loppuun kesäkuussa.

Turnaus oli tarkoitus järjestää 12 eri kaupungissa ympäri Eurooppaa tulevana kesänä, mutta koronaviruksen leviäminen ja siitä aiheutuneet kansalliset poikkeusratkaisut sekä viruksen leviämisen vaikea ennustettavuus teki kisojen järjestämisestä mahdotonta.

Maailman terveysjärjestö WHO:n arvioiden mukaan koronaviruspandemiaa ei saada ensi kesään mennessä riittävästi kuriin, mikä vaikutti Uefan päätökseen.

Suomen on tarkoitus pelata EM-kisojen ottelunsa Tanskaa vastaan Kööpenhaminassa sekä Venäjää ja Belgiaa vastaan Pietarissa. Turnauksen piti alun perin alkaa 12. kesäkuuta 2020 Italian ja Turkin välisellä ottelulla Roomassa.

Juttua päivitetty klo 16.39 Uefan tiedotteen vahvistuksella.

Lue myös:

    Uusimmat