Kilpailu kiristymässä Suomen jalkapallomaajoukkueessa – "Halua on edustaa vielä Huuhkajia"

2:39
Videolla kuvaa Huuhkajien perjantaisesta harjoitusottelusta.

Reilun vuoden verran Huuhkajien riveistä sivussa ollut Kasper Hämäläinen on vihdoin täydessä pelikunnossa. 32-vuotias hyökkääjä hamuaa takaisin Markku Kanervan miehistöön.

– On siitä tosiaan jo vierähtänyt aikaa, kun olen viimeksi ollut mukana. Yhteys Kanervaan on ollut kuitenkin koko ajan hyvä. On ollut todella huonoa tuuria ajoituksien osalta: esimerkiksi loukkaantumiset ja seurajoukkuekiireet ovat estäneet usein liittymiseni ryhmään.

– Qatarin leiri jäi väliin osaltani siksi, että seurajoukkueeni päävalmentaja halusi, että olen joukkueemme mukana koko ajan. Kautemme jatkuu jo helmikuussa, Legia Varsovaa edustava Hämäläinen kertoo MTV Urheilulle puhelimitse Portugalin harjoitusleiriltä.

Hämäläinen on esiintynyt Puolan kentillä jo kuutisen vuotta. Sopimus Varsovan kanssa loppuu kesällä. Tällä hetkellä näyttää erittäin todennäköiseltä, että maisema vaihtuu tuolloin.

– Tuntuu siltä, että kesällä on uusien haasteiden aika. Olemme perheen kanssa miettineet, että uusi maa olisi vielä mukava nähdä. Uskon, että vähintään pari hyvää pelivuotta ulkomailla on jäljellä, hän sanoo.

Paluu Veikkausliigaan ei ole siis vielä hetkeen ajankohtainen. Toisena hyökkääjänä ja kymppipaikalla nykyään parhaiten viihtyvä vikkeläkinttuinen turkulainen haluaakin keskittyä tiukasti nykyhetkeen.

– Haluan saada enemmän vastuuta ja esiintyä edukseni Puolassa loppukaudella. Olen vihdoin täydessä kunnossa, joten uskon ja toivon, että vastuuta tulee jatkossa enemmän. Alaselkä vaivasi pitkään, mutta nyt näyttää hyvältä, Hämäläinen miettii.

– Totta kai on myös selvää, että mikäli näyttöni riittävät vielä Huuhkajiin, haluan olla mukana, kun EM-karsinnat alkavat maaliskuussa Italiassa. Suomi pelasi hyvin Kansojen liigassa ja saan tehdä paljon töitä, jotta paikka aukeaisi.

– On pelkästään hyvä asia, että maajoukkueessa on kova kilpailu pelipaikoista. Se vie kaikkia pelaajia eteenpäin, Hämäläinen lisää.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja