Huuhkajat-luotsi Markku Kanerva käänsi nopeasti katseet EM-karsintoihin – "Meillä on tietyt kehityskohteet"

5:07
Videolla Markku Kanervan mietteitä Kansojen liigasta ja tulevista EM-karsinnoista.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva on kaikkinensa tyytyväinen Suomen otteisiin kesän ja alkusyksyn Kansojen liigassa.

Huuhkajien taival Kansojen liigassa päättyi maanantaina voitokkaasti Montenegron vieraana. Huuhkajat sijoittui lopulta omassa lohkossaan toiseksi, vaikka tavoitteet olivat korkeammalla.

Siitäkin huolimatta päävalmentaja Kanerva on tyytyväinen Kansojen liigan antiin.

– Kyllä se kakkossija on mielestäni kelpo suoritus. Tavoittelimme lohkovoittoa ja nousua A-liigaan. Siihen ei päästy, mutta tässä viimeisessä rupeamassa päästiin tavoitteeseen. Siihen täytyy olla tyytyväinen, Kanerva summaa MTV Urheilulle.

Kouluarvosanaksi Kanerva antaa 8+.

– Olen tyytyväinen. Täytyy huomioida, kuinka paljon tässä on tapahtunut näiden kuuden pelin aikana. 30 pelaajaa on käynyt kentällä ja olemme saaneet paljon hyvää informaatiota. Hyviä näyttöjä tietyiltä pelaajilta. Tästä on hyvä jatkaa EM-karsintoihin. Tiedämme, miten tietyt pelaajat pystyvät tässä ympäristössä toimimaan, Kanerva jatkaa.

Seuraavaksi Kanervan ja Huuhkajien tähtäin kääntyy edessä siintäviin EM-karsintoihin, jotka polkaistaan käyntiin ensi vuoden puolella. Kansojen liigalohkon kakkossija nostaa Suomen suotuisampaan arvontakoriin.

– Se on tietynlainen etu. Kyllä nyt fokus siirretään täysin siihen, että karsinnoista mennään niihin kisoihin. Valmistautuminen alkaa nyt.

– Aika monella suomalaisella on vielä muistissa se edellinen projekti. Sukupolvien unelmat karsintapeleineen ja lopputurnauksineen. Se motivoi meitä, ja haluamme tehdä sen uudelleen, Kanerva painottaa viitaten edellisiin EM-karsintoihin.

Kansojen liigan ottelut näyttivät myös, että Huuhkajien pelissä riittää vielä työsarkaa. Kuusi pelattua ottelua antoivat kuitenkin valmennusjohdolle tärkeää informaatiota siitä, missä joukkueen pelaajat ja pelisysteemi tällä hetkellä kulkee.

– Taktisessa mielessä ja yksilötasolla tuli paljon dataa. Ollaan käytetty vähän erilaisia ryhmityksiä. Vähän eri pelin vaiheita, miten voimme niistä optimaalisesti suoriutua. Meillä on tietyt kehityskohteet olemassa, ja niitä olemme nyt arvioineet. Sieltä löytyy ne merkittävät toimenpiteet, joihin satsataan jatkossa.

Viime kuukausien aikana Huuhkajissa nähtiin jälleen uusia kasvoja. Yksi heistä oli 21-vuotias Oliver Antman, joka hurmasi otteillaan heti debyyttiottelussaan.

Kanerva on tarkkaillut jo pidempään muitakin nuoria lahjakkuuksia, jotka saattavat päästä piankin kokeilemaan siipiään Huuhkajissa.

– Marraskuussa tai mahdollisesti tammikuussa. Kyllä tässä on aika paljon nuoria tullut jo matkan varrella mukaan tähän ryhmään. Katsotaan aina, mikä tarve on ja mille pelipaikalle. Pitää aina miettiä sitä, mihin pelipaikalle tarvitsemme kilpailua. Parhaat pannaan aina kentälle ja ennen kaikkea sellaiset, jotka sopivat ottelusuunnitelmaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja