Mainos

Näkökulma: Huuhkajien liidon taustalla tärkeä asia – ei enää kuppikuntia

2:15
Teemu Pukin kommentit voittopelin jälkeen.

Kahden maalin Teemu Pukki nousi jälleen esiin kreivin aikaan, mutta koko joukkue teki uroteon. Huuhkajien yhtenäisyys on vihdoin huipussaan, alleviivaa MTV Urheilun Timo Innanen.

Huuhkajien EM-unelma ei sulanut eilen Tampereen toisen jakson vesisateessa. Markku Kanervan suojatit pelasivat juuri toisella jaksolla erinomaisesti ja nappasivat tärkeän kotivoiton Bosnia ja Hertsegovinasta EM-karsinnoissa.

Jos avausjakso oli vielä tarkkaa ja hieman nihkeääkin pelaamista isänniltä, oli toisella jaksolla eri ääni kellossa. Päättäväinen ja pelirohkea Suomi vei peliä ja satutti vierasjoukkuetta tylysti – kiitos Teemu Pukin. 

Pukille tärkeää taustatukea antoi keskialueella väkevästi operoinut Glen Kamara. Pelintekijä teki esityön hyökkääjän toisen osumaan ja teki muutoinkin kentällä jatkuvasti oikeita ratkaisuja. 

Hattua pitää nostaa silti koko yhtenäiselle ja kärsivälliselle joukkueelle, joka ansaitsee kaikki ylistyssanat. Päävalmentaja adjuntantteineen on muovannut joukkueelle selkeän ja pelaajistolle sopivan pelitavan, mikä todella toimii. 

Taustalla on myös loistava joukkuehenki ja pelaajista pursuava itseluottamus. Huuhkajien yhteishenki on kohentunut kapteeni Tim Sparvin aikakaudella entisestään. Enää pelaajien keskuudessa ei ole minkäänlaisia kuppikuntia. Sparv valvoo arjen toimintakulttuuria. Tiettävästi myös Kanerva on panostanut vahvasti asiaan. 1–2 vahvan entisen runkopelaajan lopettaminen on lopulta tuonut jopa raikkautta koppiin. Joukkue on aina tärkein.

Nyt hyvä pöhinä näkyy kaikessa tekemisessä. Historiallinen arvokisapaikka on toki vielä melko pitkänkin matkan takana, mutta suunta on nyt ehdottomasti oikea. EM-unelma ei ole Huuhkajille enää mikään varsinainen unelma, vaan hyvin realistinen tavoite. Kanervan ansaittu jatkosopimus julkistettaneen piakkoin – ja hyvä niin.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja