Huuhkajien päävalmentajan kummastusta herättäneet valinnat vastasivat huutoon – "Joukkue on hyvässä flow-tilassa"

Huuhkajat-valmentaja Markku Kanerva: Kypsä ja ammattimainen esitys 1:48
Huuhkajien päävalmentajan Markku Kanervan kommentit Liechtenstein-voiton jälkeen.

Suomi voitti EM-karsintojen neljännessä ottelussaan tiistaina Liechtensteinin vieraskentällä 2-0. Huuhkajat lähti otteluun selkeänä ennakkosuosikkina ja käsitteli sen esimerkillisesti.

– Olen erittäin tyytyväinen joukkueen panokseen. Otettiin se, mitä vaaditiin. Kypsä ja ammattimainen esitys joukkueelta, joka osoitti pystyvänsä käsittelemään ennakkosuosikin paineet, päävalmentaja Markku Kanerva sanoi ottelun jälkeen MTV Urheilulle.

Kanerva yllätti ennen ottelua laittamalla Benjamin Källmanin ja Lassi Lappalaisen avauskokoonpanoon. 20-vuotias maajoukkueen ensikertalainen Källman iski Huuhkajien toisen maalin, jonka samanikäinen HJK-hyökkääjä Lappalainen alusti 80 metrin spurtillaan omalla alueella tapahtuneen riiston jälkeen.

– Lassilla oli alussa ehkä vaikeuksia päästä peliin mukaan, mutta toinen maali oli osoitus hänen vahvuuksistaan. Källman oli röyhkeä maalin edessä, hänellä on maalivainua, piti palloa linjojen välissä ja yritti pelata kombinaatioita, Kanerva osoitti syitä Källmanin valintaan.

Suomen ensimmäisestä maalista vastasi EM-karsintojen kolmannella osumallaan Teemu Pukki.

Lohkon tilanne on Suomen kannalta erinomainen. Suurimman avun tiistaina Huuhkajille tarjosi Armenia, joka haki Kreikasta 3-2-yllätysvoiton. Samaan aikaan lohkovoittajaksi ennakoitu Italia nousi 0-1-tappioasemasta 2-1-voittoon Suomen toista päävastustajaa Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan.

Suomella on pelaamatta kuusi ottelua, joista neljä se pelaa kotikentällä. EM-kisapaikka on omissa käsissä. 

– Oikein hyvät asetelmat ajatellen jatkoa. Toki täytyy muistaa, että vasta neljä ottelua pelattu ja kuusi on jäljellä. Meillä on vaikeita pelejä vielä edessä. Joukkue on kuitenkin hyvässä flow-tilassa tällä hetkellä, Huuhkajat on hyvässä lennossa. Itseluottamus on aika korkealla, joten lähtökohdat syksyyn ovat erinomaiset, Kanerva sanoi. 

Suomi kohtaa seuraavaksi syyskuun 5. päivä Tampereella Kreikan. Kolme päivää myöhemmin Ratinassa vierailee Italia.

Lue myös:

    Uusimmat