Huuhkajien EM-näkymät suorastaan herkulliset: kaksi kotivoittoa ja Italian rutiinisuoritus varmistavat kisapaikan!

Suomen EM-karsintalohkossa on pelattu nyt kuusi kierrosta. Huuhkajat pysyi lohkokakkosena Italia-tappiosta huolimatta, ja EM-kisapaikka on Suomella omissa hyppysissä.

Kuudennen kierroksen muissa otteluissa Armenia kaatoi Bosnia ja Hertsegovinan 4-2-lukemin ja Kreikka pelasi itsensä lopullisesti ulos taistelusta, sillä se jäi 1-1-tasapeliin Liechtensteinia vastaan. Italia on erittäin vahvasti matkalla kisoihin, sillä se johtaa kuuden pisteen turvin J-lohkoa. 

Italia voi olla vahvasti edesauttamassa Suomea kohti EM-kisoja. Mikäli Italia ei häviä Kreikalle, Bosnialle tai Armenialla, niin Suomelle riittää kotivoitot Armeniasta ja Liechtensteinista EM-kilpailuihin. Tämä on siis vain yksi mahdollinen skenaario – yleisesti ottaen Huuhkajien tilanne on loistava! 

Armenia on tällä hetkellä Suomen vahvin uhkaaja, sillä se on kolmantena kolme pistettä perässä Huuhkajia. Bosnia ja Hertsegovinalla on eroa Suomeen viisi pistettä. Huuhkajat voi käytännössä varmistaa EM-kisapaikkansa jo lokakuun kotiottelussa Armeniaa vastaan ja lopullisesti EM-karsintojen toiseksi viimeisessä ottelussa, kun Suomi kohtaa kotonaan Liechtensteinin. Suomi voi nousta kuusi pistettä edelle Armeniaa, kun kaksi ottelua olisi jäljellä.

Bosnia voi vielä nousta mukaan taisteluun, mikäli se kaataa Suomen ja Italian kotikentällään. 

Suomen seuraava ottelun on vuorossa 12. lokakuuta, kun Huuhkajat kohtaa Bosnia ja Hertsegovinan vieraskentällä.

Huuhkajien EM-katsintalohkon tilanne:

JoukkueOttelutVoitotTasapelitTappiotMaalieroPisteet
Italia660018-318
Suomi64028-412
Armenia631212-119
Bosnia ja H.620412-117
Kreikka61237-105
Liechtenstein60101-191

Suomen loppuohjelma EM-karsinnoissa:

12. lokakuuta
Bosnia ja Hertsegovina–Suomi

15. lokakuuta
Suomi–Armenia

15. marraskuuta
Suomi–Liechtenstein

18. marraskuuta
Kreikka–Suomi

Otsikkoa päivitetty klo 7.54.

Lue myös:

    Uusimmat