Huuhkajille tipahti Liechtensteinista kova tulos – EM-soppa kiehuu kuumana

Armenia jäi 1–1-tasapeliin lohkojumbo Liechtensteinin vieraana jalkapallon EM-karsinnoissa. Tulos oli Suomelle mieluisa: Armenia olisi noussut voitolla lohkokakkosen Huuhkajien kanssa tasapisteisiin, mutta on nyt kahden pinnan päässä.

Armenia meni Liechtensteinia vastaan johtoon 19. minuutilla, kun Tigran Barseghyan tälläsi kaukolaukauksen vasempaan alakulmaan. Liechtenstein tuli kuitenkin toisella jaksolla tasoihin, kun Yanik Frick sorkki irtopallon maalin edustalta sisään.

Lohkon kaksi parasta joukkuetta pääsevät EM-kisoihin. Suomi on toisena 12 pisteellään, kun taas Armenia majailee nyt lohkokolmosena tasapisteissä Bosnia ja Hertsegovinan kanssa. Kaksikko on Suomea kaksi pinnaa perässä.

Lohkokärki Italia varmisti EM-kisapaikkansa voitettuaan Kreikan 2–0. Italia on voittanut kaikki seitsemän otteluaan, ja sillä on 21 pistettä.

Kullakin joukkueella on tämän illan jälkeen vielä kolme ottelua jäljellä. Suomi ja Armenia iskevät herkullisessa kohtaamisessa yhteen ensi tiistaina Turussa, kun taas Bosnia ja Hertsegovina kohtaa tuolloin vieraissa Kreikan.

Tämän jälkeen Suomi kohtaa vielä kotonaan Liechtensteinin ja vieraissa Kreikan. Armenia puolestaan mittelee kotonaan Kreikkaa ja vieraissa Italiaa vastaan.

Bosnia ja Hertsegovina kohtaa EM-karsintojen päätösotteluissaan kotonaan Italian ja vieraissa Liechtensteinin.

Tasapisteissä ratkaisevat ensisijaisesti pisteet keskinäisissä otteluissa ja sen jälkeen näiden pelien maaliero. Suomen saldoksi Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan tuli voitto ja tappio, mutta Bosnia pysyy keskinäisissä otteluissa Huuhkajien edellä maalieron perusteella. Armenian Suomi voitti ensimmäisessä kohtaamisessa vieraissa 2–0, ja toinen kohtaaminen on siis tiistaina Turussa.