Huuhkajien polku on katettu mutta vaikea – näin Suomi etenee MM-jatkokarsintaan

6:18
Tulosruutu: Suomi otti komeasti 2–0-voiton vieraissa Kazakstania vastaan Teemu Pukin maaleilla.

Suomi tarvitsee suotuisan tuloksen vielä Bosnia ja Hertsegovinan ja Ukrainan välisestä ottelusta sekä voiton omasta kohtaamisestaan Bosniassa.

Ukrainan Lvivissä pelattu tiistain iltapeli Ukrainan ja Bosnian välillä toi iloisia uutisia Suomen jalkapallomaajoukkueelle. 1–1-tasapelitulos tiesi sitä, että Huuhkajien mahdollisuudet päästä MM-jatkokarsintaan kohenivat.

Suomella on MM-karsintalohkossaan jäljellä vielä kaksi ottelua, joista ensimmäinen pelataan vieraissa Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan ja toinen kotona lohkokärki Ranskaa vastaan.

Käytännössä Suomen panokset lyödään tappiin Bosnian Zenicassa, jossa sen olisi voitettava kotijoukkue, koska Ranskan kaatamisen varaan on turha laskea yhtään mitään.

Jos Suomi onnistuu voittamaan Bosnian, se nousee lohkossa 11 pisteeseen. Vastaavasti Bosnian ja Ukrainan välisestä ottelusta Suomi voi toivoa joko tasapeliä tai Bosnian voittoa.

Mikäli edellä mainittu skenaario toteutuu, Suomi on MM-karsintalohkonsa kakkonen ja etenee jatkokarsintaan.

Jos Ukraina voittaa Bosnian, Suomi tarvitsee Bosnia-voiton lisäksi vielä pisteitä päätöskierrokselta Ranskaa vastaan. Mahdottomalta tuntuvaa urakkaa helpottaisi Ranskan jo varmistunut lohkovoitto ja siten tavallista heikompi moraali taistella pisteistä Helsingin syystalvessa tiistaina 16. marraskuuta.

Suomen toiseksi viimeinen ottelu Bosniaa vastaan pelataan Zenicassa lauantaina 13. marraskuuta.

Tasapistetilanteissa joukkueiden paremmuus ratkaistaan maalieron perusteella. Tämän jälkeen tasatilanteessa vertailuun astuu tehdyt maalit ja vasta sitten keskinäiset ottelut.

Suomen maaliero tällä hetkellä on 0, kun taas Ukraina ja Bosnia ovat kumpikin yhden maalin plussan puolella.

MM-karsintojen D-lohkon tilanne

Ottelut

Voitot

Tasapelit

Tappiot

Maaliero

Pisteet

Ranska

6

3

3

0

8–3

12

Ukraina

7

1

6

0

9–8

9

Suomi

6

2

2

2

7–7

8

Bosnia-H.

6

1

4

1

8–7

7

Kazakstan

7

0

3

4

5–12

3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja