Italia kaatoi Huuhkajat karmealla oikeusmurhalla – Teemu Pukki onnistui jälleen maalinteossa

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue kohtasi Tampereen Ratinan stadionilla sunnuntai-iltana Italian. Italia voitti ottelun 2-1 numeroin dramaattisten vaiheiden jälkeen.

Huuhkajat aloitti ottelun räväkästi ja se pääsi rakentamaan muutaman kelvon tilanteen heti ensimmäisen 10 minuutin aikana. Puoliajan edetessä Italia pääsi paremmin ja paremmin pelin mukaan. Se takoi maalipaikkoja liukuhihnalta, mutta suomalaisvahti Lukas Hradecky piti joukkuetta pystyssä huipputorjunnoillaan. Ensimmäinen jakso oli lopulta maaliton.

Toisella puoliajalla Italia siirtyi johtoon vajaan tunnin pelin jälkeen. Federico Chiesa tarjoili mainion keskityksen vapaana olleelle Ciro Immobilelle, joka puski pallon voimalla yläriman kautta ohi Hradeckyn.

Teemu Pukki irtaantui erinomaisesti 70. minuutin pelin jälkeen ja hankki Suomelle rangaistuspotkun. Pukki viimeisteli itse pilkulta tasoituslukemat. Seitsemän minuuttia myöhemmin pallo oli pilkulla toisessa päässä, kun ottelun skottituomari Bobby Madden näki pelivälineen osuvan Sauli Väisäsen käteen. Hidastuksessa Väisäsen käsi näytti olevan kehossa kiinni ja normaalissa peliasennossa. Jorginho siirsi Italian uudelleen johtoon. Osuma jäi loppujen lopuksi ottelun viimeiseksi.

Italia otti kolme pistettä, ja se vankisti asemaansa lohkon kärjessä. Suomi on nyt kuusi pistettä Italiaa jäljessä toisena ja Armenia kolmantena kolme pistettä perässä Huuhkajia. EM-karsinnat jatkuvat lokakuussa. Suomen seuraava ottelu on Bosnia-Hertsegovinaa vastaan vieraskentällä.