Huuhkajat-tähti Lukas Hradecky lausuu sanat, joita urheilufanit ovat kiivaasti odottaneet – samalla hän myöntää valtavan riskin

5:12
Videolla juttua Bundesliiga-kauden alusta Huuhkajat-tähtivahdin Lukas Hradeckyn kautta.

Koronaviruspandemia on ajanut maailman valtavan poikkeustilan keskelle. Tämä taas on tarkoittanut sitä, että ammattilaisurheilu on lyöty säppiin – kaikkialla maailmassa. Nyt tunnelin päästä alkaa näkyä valoa. Saksassa ollaan lähellä pistettä, jossa yksi iso taho palaisi kehiin.

Huuhkajien tähtimaalivahtia Lukas Hradeckyä hymyilyttää. Hän saattaa päästä piakkoin työpaikalle.

Ja nyt hän sanoo juuri ne sanat, joita urheilun ystävät ovat odottaneet herkeämättä.

– Näyttää aika vahvasti siltä, että ainakin täällä pelataan, Hradecky toteaa MTV Urheilun haastattelussa.

Hradecky viittaa Bundesliigaan, jonka pelitoiminta voisi käynnistyä jopa jo toukokuun aikana. Tämä on sarjan virallinen suunnitelma.

– Sitten kun Angela Merkel (Saksan liittokansleri) näyttää vihreää valoa, niin vasta sitten tiedetään varmasti. Eiköhän se ilmoitus jossain vaiheessa tule.

– Toivottavasti pystyisimme jatkamaan pelejä jo toukokuussa, Bayer Leverkusen 04:n ykkösmaalivahti Hradecky pohtii.

"Tiedämme, mitä riskit ovat"

Saksassa ollaan päätymässä aivan toisenlaiseen ratkaisuun kuin muun muassa Belgiassa, Hollannissa ja Ranskassa. Kyseisissä maissa jalkapallon pääsarjat lyötiin lopullisesti säppiin tämän kauden osalta.

Hradecky muistuttaa, että Saksassa koronaviruspandemiatilanne on parempi kuin ”Italiassa, Espanjassa, Ranskassa ja Iso-Britanniassa”.

– Pitää olla kiitollinen siitä, että asuu maassa, joka on osannut varautua tähän näinkin hyvin. Saksassa terveydenhuolto on kovalla tasolla. Siihen päälle tulevat poliittiset linjaukset ja se, miten ihmiset ovat noudattaneet sääntöjä. Tuo kaikki mahdollistaa sen, että täällä voidaan lähteä ensimmäisenä isona sarjana liikkeelle.

– Se olisi koko Saksan voitto. Ei vain urheilu-Saksan. Toivottavasti aikeet onnistuvat, Hradecky sanoo.

Samalla puhutaan kuitenkin isosta riskistä, sillä koronaviruspandemiaan ei ole löydetty vielä tehokkaita parannuskeinoja. Esimerkiksi tautirokotetta voidaan joutua odottamaan vielä jopa vuoden ajan.

Hradeckyn mukaan hän ja Leverkusenin pelaajat tiedostavat olemassa olevat riskit.

– Tiedämme, että mitä ne ovat ja sen, että tämä tauti voi tulla meille. Olemme kuitenkin hyvässä kunnossa olevia huippu-urheilijoita, joille tämä ei ole niin vaarallinen juttu.

– Yritämme vain edetä kohti normaalimpaa arkea. Ei tuota ole sen enempää harjoituksissa mietitty, Hradecky kertoo.

Lisää Hradeckyn ajatuksia tämän illan Tulosruuduissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja