Huuhkajat-tähdelle Lukas Hradeckylle tehtiin koronavirustesti: "Meinasin oksentaa"

Bundesliiga saattaa jatkua hyvinkin pian, Lukas Hradecky avasi Saksan tilannetta –"Se on ihan oikea ratkaisu" 5:12
Videolla Lukas Hradeckyn haastattelu.

Saksan Bundesliiga toivoo jatkavansa pelejä jo toukokuun puolella. Tästä syystä Bayer Leverkusenin tähtivahti Lukas Hradeckykin joutui koronatestiin.

Saksan Bundesliiga saattaa olla ensimmäinen maailman huippusarja, joka palaa pelikentille koronaviruspandemian aiheuttaman paussin jälkeen. Näillä näkymin kausi jatkuisi Saksassa jo toukokuussa. Pelaajat ovat kuitenkin saaneet viikkojen aikana ristiriitaisia tietoja, mutta nyt tilanne näyttää paremmalta.

– On tuntunut olevan tällainen trendi, että päivittäin kiskotaan eri suuntaan. Käsittääkseni tilanne on kuitenkin positiivinen ja optimistinen. Bundesliiga on luonut sellaisen paketin yhteistyössä terveysministeriön kanssa, että pystyisimme jossain vaiheessa toukokuuta läpiviemään näitä matseja, Leverkusen-vahti Hradecky kertoo Urheilusuorassa.

Mitä mieltä Hradecky itse on Bundesliigan suunnitelmista? Suomalaisvahti uskoo, että kauden jatkaminen on oikea ratkaisu.

– Totta kai terveydellinen kysymys tulee ihan ekana, että pystytään järjestämään olosuhteet, ettei ole mitään tartuntavaaraa. Luulen, että tullaan pelaamaan, ja luulen sen olevan ihan oikea ratkaisu. Saadaan selville, kuka jatkaa matkaa 2. Bundesliigaan. Muuten tulisi varmaan aika paljon muuta järjesteltävää, ellei pystyttäisi pelaamaan loppuun, Hradecky pohtii.

Bundesliigan suunnitelmien vuoksi Hradeckylta otettiin torstaina koronavirustesti. Kokemus ei ollut suomalaiselle maalivahdille kaikkein mukavin.

– Meinasin oksentaa, kun se työnsi sen puikon mun kitalakeen ja nieluun. Toivottavasti tulee negatiivinen testitulos. Huomenna varmaan selviää, miten homma jatkuu siitä eteenpäin, Hradecky kertoo.

Koronavirus ja sen luoma poikkeustilanne on herättänyt paljon keskustelua maailmalla, mutta myös Leverkusenin joukkueessa on käyty läpi asioita useampaankin otteeseen. Ehkä jopa liiankin paljon.

– Kyllähän sitä tulee juteltua aika paljonkin. Alkaa mennä hermot jo, kun on niin paljon käsitelty eri vinkkeleitä. Me olemme kuitenkin säästyneet pahimmalta täällä Saksassa. Saksa on tehnyt loistavaa duunia tämän pandemian blokkaamiseksi, Hradecky toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat