Bundesliiga selvitti jälleen yhden esteen kauden jatkamisen suhteen

Saksan jalkapallo otti jälleen yhden askeleen kohti sitä hetkeä, että maaliskuussa tauolle pantua kautta voidaan jatkaa. RND-mediatalon mukaan Saksan työministeriö on viimeisin elin, joka hyväksyy kauden jatkosuunnitelmat.

– Pelaajien, valmentajien ja muun henkilökunnan turvallisuus voidaan suurelta osin taata, jos konsepti toteutetaan kokonaan, ministeriön valtiosihteeri Björn Böhning kertoi RND:lle ja viittasi liigaorganisaatio DFL:n perusteelliseen suunnitelmaan kauden jatkamisesta.

Saksan jalkapallon kahta korkeinta sarjaa Bundesliigaa ja 2. Bundesliigaa pyörittävä liigaorganisaatio on kaavaillut kauden jatkamista 9. toukokuuta. Kauden jatkamisen edellytyksiä ovat suljettujen ovien takana pelaaminen, pelaajien säännöllinen testaaminen ja tarkat hygieniatoimenpiteet.

Böhning pitää suunnitelmaa järkevänä, riskejä vähentävänä ja siksi työterveyden ja turvallisuuden kannalta hyväksyttävänä. Viimeisen sanan kauden jatkoaikeille sanoo Saksan hallitus ja liittokansleri Angela Merkel, jonka on torstaina määrä pitää videokokous osavaltioiden johtajien kanssa.

Yli 6 300 kuollutta

Saksan 16 osavaltion urheiluministerit hyväksyivät Bundesliigan suunnitelman maanantaina, mutta lopullisen hyväksynnän odotetaan toteutuvan ensi viikolla. Tämä sysäisi kauden jatkamisen toukokuun puoliväliin tai loppupuolelle.

Joukkueet toivovat kauden jatkuvan vaikka suljettujen ovien takana, koska otteluiden pelaaminen toisi seuroille merkittävät televisiosopimusrahat. Ilman niitä useat seurat ovat ajautumassa talousvaikeuksiin.

Koronavirukseen on kuollut Saksassa yli 6  300 ihmistä, kertoo koronatartuntoja kirjaava Worldometers-sivusto. Kuolleita on miljoonaa asukasta kohti 76, kun vastaava luku oli Suomessa keskiviikkona 37.

DFL:n toimitusjohtaja Christian Seifert on puolustanut jatkamissuunnitelmia.

– Ymmärrän, että ihmiset ovat huolissaan siitä, millaista signaalia tämä saattaa lähettää, Seifert kommentoi Frankfurter Allgemeine Zeitung -sanomalehdelle.

– Lääketieteellisesti organisoidulla konseptillamme voimme kuitenkin luoda kehyksen, josta viranomaiset ja poliitikot voivat sanoa "olette tehneet kaikkenne estääksenne tartunnan". Se on kaikki, mitä voimme tehdä, Seifert painotti.

Lue myös:

    Uusimmat