Huuhkajien tähtivahti Lukas Hradecky määrättiin täysin vieraalle pelipaikalle – "Maalivahdin homma on lastenleikkiä"

6:02
Lukas Hradecky kertoi MTV Urheilulle kuulumisiaan vuodenvaihteessa

Suomalaisen jalkapallon ykkösnimiin kuuluvalla Huuhkajat-vahdilla Lukas Hradeckylla on takana työläs vuosi, jonka yhtenä hedelmänä on ehdokkuus Vuoden urheilijaksi. Huippu-urheilu koronarajoitusten keskellä ehti imeä myös voimavarat kuiviin.

Hradecky pääsi viettämään joulua Turussa, vallitsevia rajoituksia kunnioittaen. Leverkusen oli järjestänyt joulunviettoon lähteneille pelaajille koronavirustestit.

Pienikin tauko oli tervetullut. Sellaisia kun ei päättyneenä vuonna kalenterista liikaa löytynyt.

– Olimme jouluna perheen kanssa keskenämme. Oli tärkeää laittaa aivot ja kroppa hetkeksi narikkaan. Suomi on hyvässä asemassa muihin verrattuna, kun ei ole ulkonaliikkumiskieltoja tiettyihin kellonaikoihin ja vastaavaa. Saksalaiset ja muut lomalla olleet eivät voineet hirveästi touhuta mitään, Hradecky kommentoi MTV Urheilulle.

– Kyllä tuossa kroppa oli aika lujilla, vähän myös tahto ja mieli. Se pohjautuu varmasti siihen, että mitään pidempää huilaustaukoa ei ole ollut. Pelejä on ollut paljon peräkkäin ja isoja määriä, mikä ei tietenkään haittaa missään nimessä.

Suomalainen ei ole ollut ainoa Leverkusen-pelaaja, jonka energiavarastot ovat olleet lopussa.

– Tuossa oli yhdet harjoitukset ennen Eurooppa-liigan ottelua, jossa en pelannut. Miehistö oli muutenkin harva. Jouduin menemään taktisissa treeneissä vasemman laitapakin paikalle simuloimaan vastustajaa. Siinäkin mietin, millä helvetillä meidän jätkät jaksaa vetää ysikymppisiä? Maalivahdin homma on lastenleikkiä verrattuna kenttäpelaajiin.

Positiivisia koronatestituloksia on paljastunut joukkueesta toistaiseksi vain muutama, mutta Hradecky arvioi tulleensa testatuksi noin 175 kertaa. Seura pakkasi maalivahdin matkaan joulutauollekin muutamia pikatestejä, joiden avulla varmistettiin perheenjäsenten terveystilanne.

– Hankala vuosi, mutta ei se missään nimessä penkin alle mennyt. Huuhkajat pärjäsi jälleen hyvin ja mukautui vallitseviin olosuhteisiin. Sen myötä oma luottamukseni ainakin nousi, että olemme valmiimpia ensi kesänä EM-kisoihin kuin menneenä olisimme olleet.

– Walesille olisi tullut (Kansojen liigassa) tiukat paikat, jos olisimme pysyneet täysimiehisinä kentällä. Menimme kuitenkin kokonaisuutena jälleen eteenpäin. Matka on vielä kesken. Historiaan tehdään myös tänä vuonna, turkulainen summasi maajoukkueen päättynyttä vuotta.

Kausi Bundesliigassa lähestyy puoltaväliä, mutta moni ei odottanut Leverkusenilta nähdynlaista suoritustasoa. Seurajoukkue lukeutuukin Hradeckyn papereissa maajoukkueen lisäksi päättyneen vuoden ilonaiheisiin.

– Tavoitteenamme on olla jälleen neljän parhaan joukossa, jotta ovet Mestarien liigaan aukeaisivat taas ensi kaudeksi. Eurooppa-liigassa olimme viime vuonna puolivälierissä. Siellä olisi myös hieno menestyä.

Entä mitä Hradecky ajattelee mahdollisuuksistaan Vuoden urheilijaksi? Palkinto jaetaan poikkeusoloissa pelkän tv-lähetyksen voimin Urheilugaalassa tammikuun 14. päivä.

– Ei se arjen tekemiseen vaikuta mitenkään. Vuosi on ollut poikkeuksellinen, eivätkä kaikki urheilijat ole päässeet esiintymään normaaliin tapaan. Merkittävintä siinä olisi päästä tasoihin Teemun (Pukki) kanssa, Hradecky veisteli.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja