Lukas Hradecky sai seuraltaan "lahjan" koronatauolle – sitten iski ongelma: "Ei mikään pikkuvehje!"

C Moren asiantuntija Petri Pasanen perkaa Huuhkajien tilannetta – haastattelussa Lukas Hradecky 4:04
Videolla C Moren jalkapalloasiantuntija Petri Pasanen käy läpi Huuhkajien tilannetta. Haastattelussa Lukas Hradecky.

Lähes koko urheilumaailma on tällä hetkellä tauolla koronaviruspandemian takia. Euroopassa käytännössä kaikkien ammattilaisliigojen pelitapahtumat on laitettu jäihin. Tämä on vetänyt muun muassa Huuhkajien tähtivahdin Lukas Hradeckyn ihmettelyn pariin.

Hradecky, 30, pelaa tällä hetkellä Saksan Bundesliigassa Bayern Leverkusenin riveissä. Bundesliigan pelitauko kattaa ainakin huhtikuun alkuun asti. Tilannetta tarkkaillaan jatkuvasti.

Huuhkajien ykkösvahdille yllättävä tauko aiheuttaa nyt päänvaivaa.

– Ei ole oikein hirveästi mitään tekemistä. Meille annettiin keskiviikkona kahden viikon loma. Nyt vain täytyy kuluttaa jotenkin aikaa, Hradecky totesi C Moren Urheilusuorassa, Petri Pasasen haastattelussa.

Hradeckyn seurajoukkue Bayern Leverkusen on ryhtynyt auttamaan asiassa.

– Sellainen erikoisuus täällä on, että jokaiselle pelaajalle tulee juoksumatto kotiin. Mietipä sitä! Hradecky heittää.

”Lahja” tuottaa nyt Huuhkajat-vahdille pientä tuskaa.

– Mihin mää sen laitan tässä kämpässä? Saakeli. Onhan tässä nyt tilaa, mutta ei se varmaan mikään pikkuvehje ole!

– Ei ole ainakaan seura kusessa, kun tulee 30 juoksumattoa, Hradecky virnuilee.

Ruuhka-ajat

Nykyinen tilanne on sen verran masentava, että pieni virnuilu ja huumori tuovat kevennystä arkeen.

Myös Hradecky itse tiedostaa sen, miten vakavasta aiheesta puhutaan.

– Terveys edellä mennään, totta kai. Ei kukaan osannut ennustaa tai ennakoida, että miten tässä voi käydä. Yritetään nyt laittaa käyrät loivempaan suuntaan, niin kaikki on hyvin, Hradecky viittaa tartuntojen leviämismääriin.

Koronaviruspandemia on sekoittanut pahasti koko jalkapallokalenterin. Euroopan jalkapalloliitto Uefa päätti tällä viikolla, että se siirtää ensi kesälle kaavaillut EM-kisat vuotta myöhemmäksi.

Hradecky otti päätöksen vastaan hyvin ymmärtäväisenä.

– Ainoa looginen päätös. Pitää mennä positiivisen kautta. Meillä oli tuossa muutamia tapauksia, joilla loukkaantumishuolet olisivat voineet pilata kisamatkan. Mulle ei ole niinkään väliä, että pelataanko ne kisat vuoden tai kahden päästä. Kunhan jossain vaiheessa pelataan.

Huuhkajille uusi aikataulu tietää sitä, että päävalmentaja Markku Kanerva ja muu valmennusjohto ehtivät nyt katsastaa eri vaihtoehtoja kisoja varten.

– Nyt saattaa tulla uusia pelaajia mukaan ja samalla huuma ehtii kasvaa. Saamme paljon valmistavia pelejä alle ennen kisoja, Hradecky ennustaa.

Tällä viikolla tehty muutos ei jää ainoaksi kansainvälisessä jalkapallokalenterissa. Eri liigoilla on paineita saada nykyinen kausi pelatuksi, mikä tietää sitä, että eteen voi tulla kuukausien mittainen otteluruuhka.

– Aika mielenkiintoisia aikoja eletään, Hradecky myöntää.

– Miten kaikki ehditään pelata? Tulevatko katsojat mukaan? Ja missä kohtaan? Aika monta kysymysmerkkiä on ilmoilla vielä tässä kohtaan.

– Mutta kunhan saadaan pandemia kuriin, niin eiköhän jalkapallo löydä oman jalansijansa. Ja jos pelataan enemmän kuin treenataan, niin ei se ainakaan mua haittaa, Hradecky miettii.

Lue myös:

    Uusimmat