Huuhkajat-pakin juhlintaa varjosti tragedia: ”Hän näki pelin pilvien päältä”

Juha Pirinen: Nyt on bileet pystyssä 4:10
Videolla Juha Pirisen haastattelu riemukkaan Liechtenstein-voiton jälkeen.

Suomen jalkapallomaajoukkueen puolustajalle Juha Piriselle EM-kisapaikan varmistuminen oli erityisen koskettava hetki myös sedän hiljattaisen kuoleman myötä.

Pelin alla puhuttivat Huuhkajien pitkäaikaisen huoltajan Gunnar Yliharjun sanat. Yliharju kuvaili edessä häämöttäneen arvokisapaikan merkitystä koskettavasti.

– Silloin voisin vaikka tästä maailmasta tyytyväisenä mennäkin. Se on saatu se, mitä on haluttu. Niin kova juttu se olisi, Yliharju kertoi Ylelle.

Huuhkajat omisti Pirisen mukaan varmistamaansa arvokisapaikkaa Yliharjulle. Suomi oli katsonut yhdessä hänen haastattelunsa ennen EM-kisapaikan varmistanutta Liechtenstein-peliä, ja Yliharju juhli saavutusta pelin jälkeen joukkueen parissa.

– Hänellä oli puheenvuoro. Laulettiin ”Gunulle” ja tehtiin vähän kaikennäköistä, Pirinen sanoi.

– Totta kai hän oli tosi herkällä. Hänelle tämä oli aivan älyttömän iso juttu.

Setä Hannu kuoli hiljattain

Pirinen kertoi pelanneensa historiallisen ottelun Yliharjun ohella myös edesmenneelle sedälleen Hannulle, joka kuoli muutama kuukausi sitten äkillisesti.

– Setä pelasi myös jalkapalloa. Harmi, ettei hän nähnyt peliä täällä, mutta hän näki sen sitten pilvien päältä, Pirinen sanoi herkistyneenä.

Pirinen uskoo arvokisapaikan arvon avautuvan hänelle itselleen vasta myöhemmin.

– Ehkä sitä ei vielä tajua. Ymmärtää, mutta ei kuitenkaan. Aika tyhjä olo. Ehkä sen jonakin päivänä ymmärtää, mitä on tullut tehtyä.

Lue myös:

    Uusimmat