Hurja pako kauppakeskuksen parkkihallissa Espoossa – kaksi järjestyksenvalvojaa loukkaantui

Kaksi järjestyksenvalvojaa loukkaantui, kun he pysäyttivät pakoon pyrkinyttä naista ja miestä kauppakeskuksen parkkihallissa. Ensimmäisen järjestyksenvalvojan jalkaterä jäi auton renkaan alle ja toiselta katkesi hammas painirytäkässä.

Tapahtumat sattuivat heinäkuussa 2021 Espoossa, kun nainen ja mies olivat asioineet kauppakeskuksessa Espoossa. 

Tämän jälkeen järjestyksenvalvojat lähtivät heidän peräänsä selvittelemään asioita. Kaksikko ei kuitenkaan suostunut yhteistyöhön vaan hyppäsi autoon.

Nainen ajoi autoa ja pyrki ulos parkkihallista suunnaten ulosajorampille.

Puomin edessä seisoi kuitenkin toisen asiakkaan auto, ja järjestyksenvalvojat saavuttivat kaksikon auton. Järjestyksenvalvojat antoivat naiselle pysähtymiskäskyjä huutamalla ja käsillä huitomalla.

Nainen lähti peruuttamaan villisti ja ajoi tässä yhteydessä yhden järjestyksenvalvojan jalkaterän yli.

Ehdotonta vankeutta

Kun kaksikko suostui nousemaan ulos autosta, sen miesosapuoli päätti vastustella vielä kiinniottoa. Kun eräs järjestyksenvalvojista yritti saada miestä hallintaansa, tämä vetäisi kyynärpäällään kovan iskun järjestyksenvalvojan suuhun.

Isku katkaisi yhden hampaista ja vaurioitti sen viereisiä hampaita.

Syyttäjä vaati naiselle rangaistusta pahoinpitelystä, järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Miehelle syyttäjä vaati rangaistusta pahoinpitelystä ja järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta.

Koska kaikki muut syytteet olivat vanhentuneet, kaksikko sai tuomion pahoinpitelystä. Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi 28-vuotiaan miehen 70 päiväksi vankeuteen ja 38-vuotiaan naisen 30 päiväksi vankeuteen.

Molemmat saivat rangaistuksen ehdottomana aikaisempien rikostuomioidensa takia.

Lue myös:

    Uusimmat