Mainos

Huostaanotettu kosti sosiaalityöntekijälle murtautumalla kotiin ja pahoinpitelemällä kaasulla ja metalliputkella

Mieskaksikon epäillään murtautuneen useaan asuntoon ja väkivallalla ja sen uhalla vieneen asukkailta omaisuutta. Syyttäjän mukaan yhdessä teoista motiivina oli kosto toiseen syytettyyn kohdistuneesta huostaanotosta. Tämä oli alaikäinen tekoaikaan.

Asiaa puidaan Kymenlaakson käräjäoikeudessa. Syyttäjän mukaan kaksikko tunkeutui Kotkassa sijaitsevaan asuntoon naamioituneena kasvot peittäviin pipoihin. He rikkoivat metalliputkella asunnon ulko-oven sekä keittiön ikkunalasit, suihkuttivat sisälle paprikasumutetta ja tunkeutuivat sisälle kielloista huolimatta.

Sosiaalityöntekijän puoliso oli yrittänyt estää miehiä tulemasta sisään, mutta hän oli kaatunut miesten työntäessä eteisen välioven tämän päälle. Puoliso oli saanut kasvoilleen paprikasumutetta, minkä jälkeen miehet löivät häntä nyrkillä kasvoihin, metalliputkella päähän sekä kuristivat häntä niin pitkään, että tämä oli menettänyt tajuntansa. Mieheltä muun muassa murtui tapauksessa kylkiluita.

Sosiaalityöntekijää pahoinpideltiin kaatamalla tämä lattialle, suihkuttamalla paprikasumutteella kasvoihin ja lyömällä metalliputkella takaraivoon.

Sisällä kaksikko anasti väkivalloin 230 euroa käteistä rahaa, 700 euron arvoisen tietokoneen sekä 20 euron arvoisen ilmakiväärin.

Syyttäjän mukaan tekojen motiivina oli Kotkan sosiaalitoimen toiseen syytettyyn kohdistuneet huostaanotto- ja sijoittamispäätökset.

2:14

Jatkoivat murtoja

Samana yönä kaksikko teki syyttäjän mukaan kaksi muutakin murtoa ja ryöstöä. Toisessa he tunkeutuivat ilmakiväärillä uhaten asuntoon, jossa oli tekoaikaan miehen ja naisen lisäksi näiden 12-vuotias poika. Kaasusumuttimella uhaten he veivät näiltä muun muassa lompakon, pankkikortteja, tuhansien arvosta sormuksia, matkapuhelimen sekä rannekellon. Pojalta vietiin tämän lompakon lisäksi PlayStation 3 -pelikonsoli, useita konsolipelejä sekä tablettitietokone.

Yön kolmantena ryöstönä miehet tunkeutuivat naisen ja tämän 18- ja 13-vuotiaiden tyttärien asuntoon. Näiltä vietiin älypuhelimet muun muassa osoittamalla ilmakiväärillä uhaten ampua, kaataen lattialle ja painaen seinää vasten.

Miehet saatiin kiinni samana yönä kello 4.37. Miehistä vanhempaa syytetään lievästä vahingonteosta tämän rikottua poliisiauton takatilan kattolampun ja kuvun.

Miehistä nuorempaa epäillään nuorena henkilönä tehdyistä kahdesta ryöstöstä, yhdestä törkeästä ryöstöstä, kolmesta törkeästä kotirauhan rikkomisesta, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja vahingonteosta. Vanhempi miehistä oli täysi-ikäinen, ja häntä epäillään edellä mainittujen rikosnimikkeiden lisäksi lievästä vahingonteosta ja lievästä ampuma-aserikoksesta.

Syyttäjä vaatii vanhempaa miehistä tuomittavaksi vähintään neljän vuoden pituiseen vankeusrangaistukseen. Alaikäisen kohdalla vankeuden tulisi syyttäjän mukaan olla vähintään kolme vuotta.

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Kymen Sanomat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.