Mainos

Huoneistokeskus palauttaa välityspalkkioita henkilökuntansa asuntokaupoista

Huoneistokeskus palauttaa henkilökuntansa ostamista asunnoista perimänsä välityspalkkiot korkoineen viimeisen kymmenen vuoden ajalta. Palautuksiin johtavia tapauksia arvioidaan olevan noin sata.

Asuntoesittely

Huoneistokeskus palauttaa henkilökuntansa ostamista asunnoista perimänsä välityspalkkiot korkoineen. Päätös koskee kymmenen viime vuoden aikana tehtyjä asuntokauppoja.

Palautus koskee asuntokauppoja, joissa yksityishenkilö on myynyt asuntonsa Huoneistokeskuksen palveluksessa olleelle, ja kaupasta on maksettu välityspalkkio. Huoneistokeskus ottaa yhteyttä asiakkaisiin, jotka viiden viime vuoden aikana ovat myyneet asuntonsa yhtiön palveluksessa olevalle. Sitä aiemmin asuntonsa myyneet voivat ottaa yhteyden lähimpään Huoneistokeskuksen toimipisteeseen.

Toimitusjohtaja Antti Varheenmaa sanoo, että yhtiö haluaa tässä vaiheessa hoitaa pois alta kuluttaja-asiat. Palautettavalle summalle maksettavaa korkoa ei yhtiössä vielä ole päätetty.

-Antaa tämän keskustelun siitä, kuka on enemmän oikeassa tai väärässä mennä omia latujaan. Ehkä näihin asioihin olisi hyvä saada täsmällisiä ja tarkennettuja ohjeistuksia ja siinä saattaisi auttaa jonkinnäköinen prosessi, joka on keskustelua ja vuorovaikutusta, Varheenmaa sanoo.

Huoneistokeskus arvioi palautuksen kohdistuvan noin 100 asuntokauppaan. Kaikkiaan yritys on kymmenen vuoden aikana välittänyt kodin 118 000 asiakkaalle.

Etelä-Suomen lääninhallitus totesi viime viikon lopulla, että yhtiö oli toiminut lainvastaisesti periessään välityspalkkion kaupoissa, joissa ostaja on ollut Huoneistokeskuksen palveluksessa. Laki ei kiellä välittäjiä ostamasta välitettäviä asuntoja, mutta tällöin liikkeellä ei ole oikeutta palkkioon kaupasta.

Kuluttaja-asiamiehen mielestä Huoneistokeskuksen asuntokaupoissa vahinkoa kärsineiden myyjien oli syytä vaatia rahojaan takaisin. Kuluttaja-asiamies Erik Mickwitz perusteli asian mahdollista viemistä oikeuteen sillä, että kyseessä olisi vahingonkorvausvaatimus, jossa otetaan huomioon palkkion palauttamisen lisäksi myös myyjän mahdollinen menetys kauppahinnan osalta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.